Amazon CEO'su Jeff Bezos, 1 Günde 3 Milyar Dolar Kazandı

54
7
4
2
1
Amazon hisselerinin şirket tarihinin en tepe noktasına ulaşmasıyla birlikte şirketin kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, sadece bir günde 3 milyar dolar kazanmış oldu.

Geçtiğimiz ay içerisinde dünyanın en zengin insanı olma unvanını Bill Gates'ten devralan Jeff Bezos, paraya para demiyor. Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan Bezos, Amazon hisselerinin bugün itibarı ile %2,4 artışla 1.798 dolara kadar tırmanması sonrası servetine servet kattı.

Amazon, şu an 951 milyar dolarlık piyasa değeriyle Apple'ın ardından ABD'nin en büyük ikinci şirketi konumunda. Hisse değerini günden güne artıran şirketin yılda bir defa düzenlediği 'Prime Day' etkinliği yaklaşırken böyle bir sıçrama yapması bekleniyordu.

Amazon Prime abonelerinin 36 saat boyunca Amazon üzerindeki ürünlere inanılmaz indirimlerle ulaşabileceği bu dönemde şirketin daha da değer kazanması bekleniyor. Muhtemelen 1-2 haftalık süre içerisinde Bezos'un şu an 147.5 milyar dolara ulaşan serveti artmaya devam edecek.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/bezosun-serveti-bir-gunde-3-milyar-dolar-artti,qWRRGe8c00WMzSFjpI-2Lg
54
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
54
7
4
2
1