11 Soruda Nintendo Switch Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

5
3
3
1
1
Son yıllarda konsol piyasasından oldukça geride kalan Nintendo, Switch adındaki yeni cihazı ile sahada. Peki Nintendo Switch nedir? Tercih edilmeli mi? İşte tüm cevaplar.

Nintendo markası her ne kadar oyunculuk dünyasında en sevilenler arasında olsa da oyun konsolu noktasında son yıllarda global olarak başarı yakalayamıyor. Özellikle uzak doğuda iyi piyasası olan -keza ABD’de de seviliyor- Nintendo, global olarak PlayStation ya da Xbox gibi bir başarıyı tutturamadı. Bu noktada ortaya çıkardığı yeni konsolu Switch ise hibrit yapısıyla dikkat çekecek.

Nintendo Switch Nedir?

Nintendo Switch, firmanın piyasaya sürdüğü hibrit özellikli ve mobil oyun konsolu olarak dikkat çekiyor. Hem bir tablete sahip olup taşınabilir bir oyun konsolu haline gelebilen Switch, hem de Switch Dock adını taşıyan aparatı ile sabit bir oyun konsolu konumuna gelebiliyor.

Hibrit Derken?

Gerçekten bir hibrit cihaz olan Nintendo Switch, Dock üzerinden TV ile oynama, tablet ile oynama, tableti ekran olarak kullanım şeklinde oynama, taşınabilir oyun kumandasını ikiye bölerek iki kişi oynama, birden fazla Switch ve kolları ayırarak 4 kişi ortak oynama gibi birçok farklı modu bulunuyor. Böylece oyun zevkinizi her zaman ve her yerde farklı farklı şekilde deneyimleyebileceğiniz Nintendo Switch, bu noktada diğer rakiplerinden ayrılacak gibi duruyor.

Üst Seviye Oyunlar Gelir Mi?

İşte taşınabilir yapı elbette yanında bazı dezavantajları getiriyor. Örneğin masaüstü bilgisayar ile dizüstü bilgisayar arasında nasıl fark varsa, konsollar ile Switch arasında da öyle farklar olacak gibi. Ki zaten genellikle Nintendo yapımı oyunlara ev sahipliği yapacak olan NS, AAA dediğimiz yüksek donanım isteyen oyunları maalesef oynatamayacak.

Oyun Kaliteleri Nasıl Olacak?

Bildiğiniz gibi Nintendo böyle grafik kasan bir firma değildir. Özellikle çizgi film tadında grafikler ile piyasaya ürünler çıkaran Nintendo’dan gerçeğe yakın grafik beklemek hayal kırıklığıyla sonuçlanır.

Tabletin ve Dock’un Çözünürlüğü Nasıl?

Şu anda bu detayı bilmiyoruz. Ancak 7 inçlik bir tablet gibi görünüyor. Dock’a da bu tableti bağladığınız için TV’de de tabletten verilebilecek maksimum ekran çözünürlüğünden fazlasını alabilmeniz oldukça zor. Ama tablette kafadan 1080p, yani Full HD ekran olması yüksek bir ihtimal.

Bataryası ve Süresi Nasıl?

İşte bu da şu anda bilinmeyen bir detay. Ama Nintendo’nun reklamına bakacak olursak adamlar tüm gün oyun deneyimi ile yetecek bir batarya var gibi gösteriyorlar. Evde oynayıp uçağa binip ardından indiğiniz yerde farklı bir yere gidiyor olmak vs. ile bir günü rahat çıkartabilecek bir konsol gibi gösterilmiş. Ama bu değişkenlik gösterecektir. Çeşitli modlara sahip olan Switch’in batarya süresi tatminkar olacak gibi, ama bakalım resmi rakamlar ne verecek.

Oyunları Nasıl Oynayacağız?

CD, DVD, SD kart vs yerine kartuş sistemini tercih eden Nintendo, bu noktada farklı olmaya devam edecek. Nintendo’nun klasiği haline gelen bu kartuş sistemi, aynı şekilde Switch’te de devam ediyor olacak. Ayrıca beklentiler online store üzerinden indirme seçeneği de barındırabileceğini gösteriyor.

Eski Nintendo Oyunlarını Oynatır Mı?

Bu noktada genellikle çok iyi çalışmalar yapan Nintendo, eski nesil oyunlarına sadık oyuncuların varlığını bildiği için kendi de hep sadık kalmakta. Bu sebeple En azından 3DS, Wii U ve Wii yapımlarına destek verecek gibi.

Hareket Sensörü Olacak Mı?

Yayınlanan videoda buna dair en ufak bir ayrıntı yoktu. Ki sanal gerçeklik adımıyla hareket sensörü destekli oyunların revacı da iyice düştü gibi. (Ki fazla dikkat çeken bir oyun da çıkmadı hiç) Bu sebeple Nintendo da hareket sensörü olayından vazgeçmiş olabilir. Ya da ekstra bir aparat ile sunabilir.

Fiyatı Ne Kadar?

Şu anda sadece tanıtım aşaması geçildi. Fiyat bilgisi yok. Fakat, Mart 2017’de çıkacak olan cihazın fiyatı da yüksek olmayacaktır pek. Çünkü PS4 Pro, Xbox One S gibi afilli rakipleri varken onlara kafa tutabilmek, global pazarda genişlemek adına daha uygun olması şart.

Satın Almaya Değer Mi?

İşte bu nokta sizin kararınıza bakar. Hem evde hem dışarıda kesintisiz bir konsol deneyimi istiyorsanız, AAA oyunlar yerine Nintendo yapımları vb seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir konsol olduğu belli. Ki sektör mobile kaymaya başladığı için böyle bir Nintendo hamlesi ileride fazlasıyla dikkat çeken bir hal alabilir.

Sonuç olarak Nintendo Switch firmanın güzel bir hamlesi olacak gibi duruyor. Ama tutar mı tutmaz mı bunu 2017’nin yaz aylarında göreceğiz. Fakat hem mobil hem sabit deneyim sunabilmesi güzel bir avantaj kesinlikle. Peki, siz bu konsolu beğendiniz mi? Satın almayı düşünür müsünüz?

5
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
3
3
1
1