187 Milyar TL Değerindeki 6 Milyon Bitcoin Kalıcı Olarak Kayboldu

19
8
3
1
0
Blok Zinciri teknolojisi temelinde geliştirilen en değerli kripto para birimi Bitcoin hakkında bir güvenlik şirketinden şok açıklamalar geldi. Blok Zinciri üzerine güvenlik önlemleri geliştiren CasaHODL, 6 milyon Bitcoin’in kayıp olduğunu söyledi.

2009 yılındaki ortaya çıkışıyla birlikte, merkezi ekonomik sistemlerin sonunu getirecek kripto para teknolojisinin ilk örneği olan Bitcoin, hala anonim oluşu nedeniyle yatırımcıların şüphelerini topluyor. Aralık 2017’de yakaladığı bir türlü tekrarlayamayan Bitcoin, şu anda 30 bin TL’den alıcı buluyor. 

Bitcoin piyasasına ilişkin en büyük endişelerden birisi, güvenlik önlemlerinin henüz gelişmemesi. Son aylarda yaşanan hırsızlık vakaları, siber güvenliğin henüz kripto para ekonomisini stabil şekilde işleyecek kadar güvenli bir yer kılamadığını gösteriyor. Bu konuda açıklama yapan CasaHODL şirketinin güvenlik mühendislerinden Jameson Lopp, Temmuz 2018 itibariyle toplamda 6 milyon Bitcoin’in kayıp olduğunu söyledi. Söz konusu kayıp Bitcoinlerin toplam değeri, güncel verilere göre 187 milyar TL yapıyor.

Lopp, kayıp Bitcoinlerin ulaşılamaz olduklarını ifade ederken, Bitcoin Blok Zinciri’ndeki BTC’lerin %28’nin kalıcı olarak kaybolduğunu söyledi. Şu anda üretilen toplam Bitcoin sayısının 17 milyon olduğunu düşünürsek, kayıp Bitcoinleri de işin içine katınca 11 milyona yakın Bitcoin’in işlem görebildiğini anlıyoruz. 

Bitcoin’in maksimum değere ulaştığı Kasım-Aralık 2017 döneminde bir diğer analiz şirketi olan Chainanalysis, 3.89 milyon Bitcoin’in kaybolduğunu açıklamıştı. 

Bu kayıpların borsaları ilgilendirmediğini, işlem hacimlerinin hesaplanmasında kayıp Bitcoinlerin sürece dahil edilmediğini de belirtelim.

19
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
8
3
1
0