2. Dünya Savaşı Uçaklarından İlham Alan Özel Üretim Ford Mustang

115
16
5
4
3
Yarış pilotu Vaughn Gittin Jr. tarafından modifiye edilen Ford Mustang, yardım için açık artırma ile satışa çıkartılacak.

Bundan yaklaşık bir ay önce Ford, Goodwood Festival of Speed sırasında yarış pilotu Vaughn Gittin Jr. ile birlikte geliştirilen özel bir 2018 Ford Mustang GT tasarlanacağını duyurdu. Şirket o gün sadece bir teaser resim yayınlasa da sonunda bütün fotoğrafları ve detayları yayınladı.

Yarış pilotu Vaughn Gittin Jr. ile birlikte geliştirilen araçta, 2. Dünya Savaşı'nda kullanılan avcı uçağı benzeri bir tasarım ve 700 beygir gücündeki süper şarjlı V8 motor bulunmakta. Esinlenen söz konusu İkinci Dünya Savaşı uçağı, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bir Spitfire'dır.

Bu uçağın arabanın temeli olarak seçilmesinin birkaç nedeni bulunmakta. İlk olarak, Deneysel Uçak Derneği'ne fayda sağlamak için açık artırma yapılacağı için bir uçak teması tercih edilmiş durumda. Aynı zamanda bu yıl Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin 100. yıldönümünü kutlanıyor ve bu nedenle bir Spitfire seçildi.

Avcı uçağı şeklinde boyanmasının yanı sıra Mustang, Gittin Jr.'nin RTR şirketinden karbon fiber geniş gövde kiti, özel ızgara, ışıklar ve jantlar ile donatılmıştır. Koltuklar ise kahverengi deri ve siyah süet döşemelerden yapılma. Koltuk sırtında ise Kartal Filosu amblemi bulunmakta. Özellikle soğuk detaylar gerçek bir Spitfire'ın metalinden yapılmış özel bir alüminyum rozet içerir ve vites topuzunun metal tepesi F-35 Lightning'in bir parçasını taşımakta

.

Bu özel Mustang de diğerleri gibi etkileyici bir performansa sahip. 5.0 litre V8'den 700 beygir güç ve 610 libre-tork değerini elde eden Ford, altı ileri manuel şanzımana sahip. Süspansiyon ise RTR anti-roll barlarından oluşmakta. 26 Temmuz'da Wisconsin'deki Experimental Aircraft Association'ın bağış toplama etkinliğinde açık artırma gerçekleşecek ve en yüksek teklifi sunan kişi bu özel arabanın sahibi olacak.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2018/07/12/spitfire-mustang-gt-700-hp-goodwood/#slide-7375000
115
16
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
115
16
5
4
3