2 Gün Suyun Altında Kalan iPhone 7, 'Sapasağlam' Bulundu

51
15
11
10
4
Bir kano gezisi sırasında iPhone 7'sini suya düşüren turistin telefonu, aradan iki gün geçmesine rağmen suyun dibinde çalışır halde bulundu.

36 yaşında bir dalgıç olan Cerys Hearsey, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir tüplü dalış sırasında zeminde parlayan bir ışık gördü. Işığa doğru ilerleyen Hearsey, suyun dibinde bir iPhone 7 yattığını fark etti ve onu sudan çıkardı.

Sonradan anlaşıldı ki bu gizemli iPhone 7, iki gün önce orada bir kano gezisi gerçekleştiren Kanadalı bir turiste aitti. Telefon iki gün boyunca suyun altında kalmasına rağmen hala çalışır durumdaydı. Üstelik şarjı da hala %84 seviyesindeydi.

Cerys Hearsey direkt olarak telefonun rehberine giriş yaptı (Telefonun tuş kilidi kendi kendine açılmış herhalde.) ve cihazın sahibi olan Kanadalı turistin kuzeni Rob Smith'e ulaştı. İşin kötü tarafı, telefon bulunduğu sırada sahibi çoktan Kanada’ya doğru uçuşa geçmişti.

Hearsey, Smith’ten kuzeninin adresini alarak cihazı sahibine gönderdi. Böylece tuhaf bir şekilde de olsa iPhone 7’nin suya karşı ne kadar dayanıklı olduğu anlaşılmış oldu. Ancak siz yine de iPhone 7’nizi suya çok yaklaştırmayın; tuş kilidi gizemli bir şekilde açılabilir.

Kaynak : https://www.mobilescout.com/tech/news/n107022/apple-iphone-7-survives-2-days-30-feet-water.html
51
15
11
10
4
Emoji İle Tepki Ver
51
15
11
10
4