6
3
3
1
1

Yine ilginç bir ürünün incelemesiyle daha karşınızdayız. Bu videomuzda size 500 TL'ye satılan ve 20 dilde uygulamasına bağlı olarak simultane çeviri yapabildiğini iddia eden IU isimli cihazı inceledik. Kutusu üzerinde 19 dil yazsa da, Türkçe'yi kutu üzerine yazmadıkları için aslında 20 dili çeviren bu cihazın gerçekten çevirebilip çeviremediği iddiasına da bir göz atalım dedik. 

Üzerindeki iki tuşa uygulaması üzerinden yaptığınız dil atamalarıyla, simultane biçimde çalışan cihazın sadece internete bağlı olarak çalıştığını belirtmek lazım. Hali hazırda Google Translate'in yaptığı işi, onun kadar başarılı yapamayan bu cihazın daha emekleme aşamasında olduğunu da söylemek lazım. Ayrıca cihazın içerisine çevrimdışı olarak belirli dilleri yükleyip çalıştıramadığınızı da belirtelim. 

Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca, İspanyolca, Çince, Rusca, Fransızca, Korece, Endonesyaca, Vietnamca, İsveçce, Hintçe, Taylandca, Portekizce, Yunanca, Danca, İtalyanca ve Japonca çeviri yapabilen bu cihazın şimdilik iyi bir fikirle geliştirilmiş eksik bir cihaz olduğu sonucuna varılabilir. Yani tabii ki size kalmış ancak, Google Çeviri servisi bu cihazın halihazırda yaptığı şeyi daha iyi yapmakla beraber, aynı zamanda yapamadığı bir çok şeyi de yapıyor. Siz cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? 500 TL verilir mi? 

6
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
3
1
1