2018 Model iPhone X, Mobil Operatörler İçin Karın Ağrısı Olabilir

100
13
9
8
3
Apple severler için 2018 yılında çıkacak olan iPhone ne kadar büyük heyecanla bekleniyorsa, mobil operatörler de bir o kadar gergin bekleyişe girmiş durumdalar.

Son gelen dedikodulara göre Apple'ın 2018 yılında piyasaya çıkacak olan modellerin birinde eSIM kullanma ihtimali mevcut. Peki, bu ihtimalle bizleri neler bekliyor?

Öncelikle eSIM teknolojisini ilk kez duyanlardansanız hemen aşağıdaki fotoğraf sizlere fikir verecektir:

İlk olarak 2014 yılında ortaya çıkan ve Apple Watch 3'te de kullanılan Embedded SIM (Gömülü SIM) teknolojisi, aslında hoş bir kolaylık. Telefona entegre bir çip aracılığı ile sim kartınızı telefonunuzda taşıyorsunuz. Bu sayede örneğin yurt dışına çıktığınızda, kart çıkarmakla uğraşmadan direkt olarak paket yüklemesi sağlayabiliyorsunuz.

Peki, bu teknolojinin iPhone'da kullanılması neden operatörleri endişlendiriyor?

Çünkü eSIM'in en büyük özelliği, operatör değişikliğini evinizden dahi gerçekleştirebileceğiniz kadar kolay hale getirmesi. Hiçbir mobil operatör müşterisini kaybetmek veya durduk yere fiyat düşürmek istemez. Özellikle önümüzdeki birçok seçenek varken istediğiniz operatöre anında geçebilecek olmanız fiyatların tabana vurmasına sebep olacaktır.

Anlayacağınız eSIM teknolojisi bizler için ne kadar güzer iyi bir haberse, operatörler için de bir o kadar 'karın ağrısı' olacak. eSIM konusuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/11/apple-iphone-x-2018-esim-carriers-boots-quaking/
100
13
9
8
3
Emoji İle Tepki Ver
100
13
9
8
3