2023 Öncesi Hayallerimiz Yıkıldı: NASA’nın Keşif Aracı, Mars’ta Bor Minerali Buldu

0
0
0
0
0
NASA’nın keşif aracı Curiosity, Mars’ın yüzeyinde bor minerali izlerine rastladı.

Araştırmalarına hala devam eden NASA’nın keşif aracı Curiosity, Mars’ta bulunan Gale Kriteri’ndeki Sharp Dağı yakınlarında bor minerali izlerine rastladı. Bu keşfin, gezegende geçmiş zamanlarda uzun süreli yaşamsal yer altı suyunun var olduğunun kanıtı olabileceği belirtiliyor.

Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nın San Francisco’da her yıl düzenlenen toplantıda yaptığı bilgilendirmede, su içerisinde yüksek çözünürlüğe sahip bor minerali izlerine rastlandığı, bunun da Mars’ın geçmişinde yaşamsal su kaynaklarının olduğuna bir işaret olabileceği ifade edildi. Laboratuvar araştırmacılarından Patrick Gasda, "Eğer kalsiyum sülfat mineral damarları içinde bulduğumuz bor Dünya'dakine benzer özellikteyse, o zaman Curioisty'nin bulgularına dayanarak Mars'ın yer altı sularının 0 ila 60 derece arası sıcaklığa ve alkali bakımından nötr özelliğe sahip olduğu sonucuna varabiliriz" dedi. Gasda, ayrıca bu keşfin geçmiş zamanlarda normal organizmaların yaşamasına imkan sağlayacak yer su altı kaynaklarının bulunduğu anlamına da gelebileceğini belirtti.

Mars’ta hayat olup olmadığına dair araştırma yapması için 2012 yılından beri Kızıl Gezegen’de bulunan Curiosity’nin bu keşfinin çok önemli olduğunu belirten araştırmacılar, keşif üzerinden hareket ederek araştırmalarını daha da yoğunlaştıracaklarını ifade ettiler.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0