24 Haziran'da Nerede Oy Kullanacağınızı İnternetten Nasıl Sorgularsınız?

10
4
2
2
1
Ülkemizin kaderine etki edecek önemli bir erken seçime doğru giderken, internet üzerinden nerede oy kullanacağınızı sorgulayabilmeniz için küçük bir bilgilendirmede bulunmak istedik.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala her sorumlu vatandaşın yapması gerektiği gibi oy kullanmaya gitmek durumundayız. Eskiden muhtarlıklardaki sıralı listeler aracılığı ile yaptığımız işlemi bugün bilgisayar üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz.

Eğer ki siz de 18 yaşın üstündeyseniz, bu seçimde nerede oy kullanacağınızı sorgulamanız ve 24 Haziran'da hazırlıksız yakalanmamanız gerekiyor.

24 Haziran'da Nerede Oy Kullanacaksınız?

1. Sorgulama yapmak için iki opsiyonunuz var: E-Devlet ve YSK'nın resmi sitesi.

2. E-Devlet'te sorgulama yapmak için giriş sağladıktan sonra "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" diye aratarak sorgulama ekranına gidebilirsiniz.

3. YSK'nın internet sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. YSK'dan sorgulama yapmak için kimliğinizi yanınızda bulundurmalısınız. Nitekim nüfus cüzdanınızdaki, nüfus kayıt numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyacaksınız.

Hepsi bu kadar. 24 Haziran'da oyunuzu kullanacağınız yeri ve sandığınızı öğrendikten sonra tek yapmamız gereken bu önemli günü beklemek. Seçimlerin ülkemiz için daha güzel yarınlar getirmesini diliyoruz. 

10
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
2
1