4 Ekim'de Düzenlenecek Google Etkinliğinde Neler Tanıtılacak?

0
0
0
0
0
Google'ın 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği ve Android tarihindeki en önemli etkinlik olarak nitelendirilen Google lansmanında bizi neler bekliyor?

Bir süredir gündemi meşgul eden ve Android tarihindeki en önemli yeniliklerin duyurulacağı ipuçlarının paylaşıldığı Google etkinliği artık çok yaklaştı. Birkaç gün sonra 4 Ekim tarihinde düzenlenecek bu etkinlik, hem Google hem de Android platformunun geleceği açısından oldukça önemli duyuruları barındırıyor.

Biz de etkinliğe birkaç gün kala, Google'ın 4 Ekim'deki etkinliğinde duyuracağına kesin gözüyle bakılan hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan önem taşıyan ürünleri ve yeni Google projelerini bu içerikte derledik.

Elveda Nexus, merhaba Google Pixel!

Aslında bu etkinlikle ilgili ilk sızıntılardan biri Google'ın bu yıl Nexus cihazlarını sonlandırarak yeni telefonlarını kendi markasıyla Google Pixel adıyla tanıtacağı yönündeydi. Son günlerde Google'ın da resmi kanallardan paylaştığı ipuçlarına göre 4 Ekim itibariyle Nexus serisi rafa kaldırılacak ve yepyeni iki telefon Google Pixel ile Google Pixel XL bu etkinlikte tanıtılacak.

Amazon Echo'ya rakip: Google Home

Akıllı ev konseptine oldukça önem veren Google, ilk olarak I/O 2016 etkinliğinde bahsettiği Google Home isimli akıllı asistanıyla özellikle IoT konusunda çok önemli bir adım atacak. Amazon Echo'nun bir benzeri olan ancak daha gelişmiş özellikler sunan Google Home, "Ok Google" komutuyla kontrol edilebilecek ve sesli olarak akıllı evinizi yönetmenizi sağlayacak.

Yeni işletim sistemi: Andromeda

Özellikle son bir haftadır en çok konuşulan konu ise Google'ın bu etkinlikte Android ve Chrome OS işletim sistemlerini harmanlayarak oluşturduğu yeni işletim sistemi: Andromeda. Google'ın bilgisayardan akıllı telefona kadar her cihazında kullanacağı ortak işletim sistemi olacağı söylenen Andromeda'nın 4 Ekim'deki Google etkinliğinde duyurulması bekleniyor.

Sanal gerçeklikte yeni soluk: Daydream VR

Google'ın ilk olarak Google I/O 2016 etkinliğinde duyurduğu ve sanal gerçeklik teknolojisini gerçek anlamda hayatımızın bir parçası yapacak olan Daydream VR'ın artık 4 Ekim'deki lansmanla birlikte hayatımıza girmesi bekleniyor. Söylenene göre Daydream VR platformunu destekleyen ilk akıllı telefonlar ise Google Pixel ve Pixel XL olacak.

4K Destekli Chromecast Ultra

Google'ın televizyonlar için sunduğu uygun fiyatlı cihazı Chromecast, artık 4K desteğine kavuşacak. Böylelikle Chromecast Ultra sahibi kullanıcılar eğer 4K çözünürlüklü televizyonları varsa YouTube ve diğer bazı platformlardan 4K videoları televizyonlarında izleyebilecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0