5G Destekli Telefonlar Ne Zaman Hayatımıza Girecek?

45
13
9
8
8
Şu an kullandığımız 4G LTE ağından neredeyse 100 kat daha hızlı hizmet vermesi beklenen 5G teknolojisi yolda. Peki 5G destekli cihazlar ne zaman hayatımıza girmeye başlayacak.

5G teknolojosi gündeme geldiğinden beri hepimizi büyük bir beklenti içine soktu. Ancak bu yeni teknoloji ile birlikte telefon üreticilerinin de büyük bir değişikliğe gitmesi ve cihazları hayli geliştirmesi gerekiyor. Bunun da çok kısa ve basit bir süreç olmadığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Ancak 2018'in sonlarına doğru 5G'nin pek çok operatör tarafından kullanılması bekleniyor ve bu da akıllara 'peki telefonlar ne zaman gelecek?' sorusunu getiriyor.

Şu an kullandığımız 4G teknolojisinden çok daha yüksek frekanslı spektrumlara ihtiyaç duyan 5G teknolojisi, bunu sağlayabilmek için çok daha gelişmiş antenlere ve alıcılara ihtiyaç duyuyor.Telefon üreticilerinin de bu yeniliklere adapte olması gerekiyor. Tüm bu gelişmeler değerlendirildiğinde ise 5G destekli cihazların yakında tanıtılması bekleniyor.

2018 sonu ile 2019'un ilk yarısında ABD'de pek çok büyük operatörün tamamen 5G hizmetine geçiş yapacağı düşünülüyor ancak küresel anlamda 5G kullanımının yaygınlaşmasının 2020'yi bulacağı düşünülüyor. Dolayısıyla cihazlar tanıtılsa bile ülkemizde 5G desteğinin sağlanacağı tarihi tahmin etmek güç. 

45
13
9
8
8
Emoji İle Tepki Ver
45
13
9
8
8