7.8 Şiddetindeki Depremden Sonra Yeni Zelanda’da Karaya Gizemli Bir Nesne Vurdu

1
0
0
0
0
Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bunun sonucunda sahillerde tuhaf bir cismin belirdiği rapor edildi.

Yeni Zelanda'da üstü başı istiridye kabuklarıyla kaplı, her yeri sarmaşıkvari dallarla sarılı dev bir cisim sahile vurdu. Auckland yakınlarında, okyanus sahilinde bulunan cisim için çeşitli söylentiler dolaşıyor. Bazılar bu uzaylıya benzer cismin bir sanat eseri olduğunu söylerken, diğerleri eski bir gemi enkazının parçası olduğunu iddia ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zellanda’da meydana gelen depremin etkileri devam ediyor. Bazı yerlerde toprak kayması oluşurken bazı yerlerde sahil oluşumu gözlenmekteydi. Yerel bir bilim adamı, cisimin karaya vurmasını depremlere bağlıyor.

İnternette yapılan geyik muhabbetlerinde, bunun Rastafarian canavarı -1980’lerde bir çocuk kanalındaki çizgi film karakterinin gerçek hayattaki versiyonu- gibi yorumlar da mevcut. Bazıları ciddiye almasa da bu cismin 7.8’lik deprem sonrası karaya vurduğu bir gerçek. Bu da hala okyanuslar hakkındaki bilgimizin ne kadar eksik olduğunu gösteriyor.

Dev bir kayanın yosun ve istiridye kabuklarıyla kaplanması sonucunda oluşan cisim, içinde ıstakozdan midyeye birçok deniz canlısının ölüsünü içinde barındırıyor. Zamanla taşlaşmış ve üzerinde çıkan otların yardımıyla da iyice birbirine tutunmuş. Görenlere “insan gerçekten hayret ediyor” dedirtecek cisim, okyanus derinliklerindeki hayattan bize canlı bir kare sunuyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-4021472/Mystery-surrounds-giant-shaggy-barnacle-covered-object-washed-New-Zealand-beach.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0