7 Adımda İnternet Kopmalarını Çözün!

0
0
0
0
0
7 Adımda İnternet Kopmalarını Çözün!
Bağlantı problemi herkesin en büyük sorunu, 7 basit adımda bunları çözebilirsiniz.

İnternetiniz mi koptu? Ağa bağlanamıyor musunuz? İnternet olmadan yaşamak artık imkansız, bu herkesin malumu. Evet, bilgisayarlarınız birçok şey yapıyor; fakat internetteki bilgiler olmadan, problemlerimizi dahi çözemez olduk. “Ağa bağlanamıyor” yazısını gördüğünüzde bu adımları takip ederek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Başlamadan Önce

Problemin sizde mi yoksa girmek istediğiniz sitede mi olduğunu anlamalısınız. Bazen internet siteleri çökmüş olabiliyorlar. Eğer Twitter’a giremiyorsanız, birkaç siteyi daha kontrol edin. IsUp.me adlı siteden bir sitenin çöküp çökmediğini görebilirsiniz.

1-)Yeniden Başlatın ve Diğer Aletleri Kontrol Edin!

Hemen karamsarlığa kapılmaya gerek yok, kullandığımız cihazlar mükemmel değiller. Bu nedenle ilkin yeniden başlatmak çözüme ulaşmanın ilk adımı. Bilgisayarınızı yeniden başlatın, modeminizi kapayıp 60 saniye geçtikten sonra açın. Eğer bilgisayarınız hala internete bağlanmıyorsa büyük ihtimalle donanımınızdan veya servis sağlayıcınızdan kaynaklı. Antivirüs ile tarama yapın ve firewall ayarlarınızın değişmiş olup olmadığını kontrol edin.

2-) Fiziksel Bağlantıları Kontrol Edin

Sorun hala mı devam ediyor? O zaman ethernet kartınızı kontrol etmelisiniz. Modemden gelen kablonun bir ucunun bilgisayara, diğerinin modeme bağlı olduğundan emin olun. Eğer wireless kullanıyorsanız, modeme biraz yaklaşın. Cihazınızın ışıklarını kontrol edin. Eğer modemde ışık yanmıyorsa, modem bozulmuş olabilir. Eğer güç ışığı var ve bağlantı ışığı yoksa bu da servis sağlayıcı tarafındaki bir hata olduğunu işaret eder.

3-) Ağ Sorun Giderici’yi Çalıştırın

Windows’un hazır problem çözme servisleri mevcut. Ağ bağlantınıza sağ tıklayıp “Sorunları Çöz” diyerek çözmeye başlayabilirsiniz. Eğer sorun giderici, hatayı bulduysa ne ala! Yoksa bir sonraki adıma geçin.

4-) IP Adresinizi Gözden Geçirin

Bu noktada makinanızın aldığı IP’de bir gariplik olup olmadığını “Ağ Bağlantılarım”dan kontrol etmelisiniz. Sağ alt köşedeki internet bağlantılarına tıklayarak “Özellikler”e gelin ve Internet Protocol Version 4’e tıklayın. Buradan “Otomatik IP Al” ve “Otomatik Dns Adresi Al”ı işaretleyip uygulayın. Bundan sonra yönetici olarak Komut Satırı’nı açın ve “ipconfig /release” ve “ipconfig /release” komutlarını çalıştırın. IP bilgilerine “ipconfig” komutu ile ulaşın, Eğer 169.x.x.x şeklinde bir IP adresiniz varsa, sorun hala devam ediyor.

5-) Ping Atmayı Deneyin ve Rotasını Takip Edin

Komut satırına “ping 8.8.8.” yazın. Sonra “tracert 8.8.8.8” ile Google’a gönderdiğiniz ping’in nerelere ulaştığını görün.

6-) İnternet Servis Sağlayıcınız ile Temasa Geçin

Eğer hala sorun devam ediyorsa, artık pek de yapabilecek birşeyiniz kalmadı. İnternet servis sağlayıcınız ile temasa geçmek durumundasınız. Telefonunuzu kaldırın ve müşteri temsilcisine bağlanarak yaptıklarınızı anatın.

7-) Derin Bir Nefes Alın ve Azcık Bekleyin!

En son adım, şikayetinizi ilettikten sonra beklemek. Muhtemelen sizin bilgisayarınız ile birçok bilgisayar aynı anda aynı problemi yaşıyor. İnternet saldırganlarının geçtiğimiz Ekim ayında interneti 60 saniye çökerttiğini unutmayın. Nefes alın, kısa zamanda probleminiz çözülecek!

Kaynak : http://www.makeuseof.com/tag/7-simple-steps-diagnose-network-problem/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0