80’li Yıllarda Kullandığımız 10 Efsanevi Televizyon Markası

52
40
22
7
7
Eskiden evlerdeki televizyonların üzerine anneler dantel örterler, biblolar koyarlardı. Şimdilerde ise televizyon kavramı çok değişti. Size yaşlandığınızı hissettirecek ve içinizi ısıtacak bir derleme hazırladık.

Son yıllarda sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik kavramlarının hayatımıza iyiden iyiye girmesi, bırakın televizyonları, yakında sinemaların bile tarihe gömüleceğinin en büyük işaretçisi. Yine de geleneklerinden kopamayan ailelerin evlerinde hala duran o eski tüplü televizyonlar, içimizdeki sıcaklığı yeniden hissetmemizi sağlayacaklar. 

Türkiye’ye televizyonun ilk geldiği yıllardan 80’lere kadar, evde oturup yayınları izlemek bir lüks sayılıyordu. Hatta renkli televizyonların bulunduğu evler, ünlü dizilerin ya da maçların yayınlandığı zamanlarda misafir akınına uğruyordu. O televizyonlar, kimsenin onlara bakmadığı anlarda örtüyle güzelce örtülüyor, üzerlerine danteller koyuluyordu. Devir değişti, LCD’ler, plazmalar, LED TV’ler, 4K ve hatta 8K çözünürlükler derken onları unuttuk. 

Şimdi gelin hep birlikte tekrar hatırlayalım.

10. Saba:

9. Telefunken:

8. Arçelik:

7. Vestel:

6. JVC:

5. Nordmende:

4. Philips:

3. Blaupunkt:

2. Beko-Hitachi:

1. Grundig:

52
40
22
7
7
Emoji İle Tepki Ver
52
40
22
7
7