16
1
1
0
0

Webtekno olarak Barselona'da düzenlenen MWC 2018 fuarında gezintimiz sürüyor. Teknolojinin en yeni örneklerini incelemek ve gözlemlemek için gezindiğimiz sırada ülkemizi temsilen fuarda bulunan Turkcell standına denk geldik ve Kopilot adı verilen akıllı araç teknolojisini inceleme fırsatı bulduk.

Turkcell tarafından geliştirilen ve 1996 model ve üstü tüm araçlara entegre edilebilen Kopilot teknolojisinin gerçekten 'hayat kurtaran' cinsten olduğunu farkettik. Bu arada teknolojiyi test etmek için kullandığımız simülasyondan çıkmayı da hiç istemedik. Turkcell tarafından yakında lansmanı yapılacak olan Kopilot akıllı araç servisi tam olarak üç farklı sistem üzerine kuruluyor: Güvenlik, tasarruf ve kolaylık.

Turkcell'in yeni teknolojisi araçtan topladığı dataları kullanıcısına bir uygulamaya bağlı olarak bildirim yoluyla ulaştırıyor. Örneğin akü voltajının düşmesi ya da motor sıcaklığının yükselmesi Turkcell'in bu teknolojisiyle kullanıcıya ulaştırılıyor.

Farklı modlarla zenginleştirilen teknoloji birçok anlamda araç üzerinde güvenlik ve denetim imkanı sağlıyor. Örneğin bir arkadaşınıza ya da yakınınıza arabayı verdiğinizde onun aracı nasıl kullandığını görebiliyorsunuz. Bununla birlikte kullanıcıya yolculuk sonrasında çeşitli istatistikler de sunan Kopilot, istenmeyen bir durum olarak nitelendirebileceğimiz kaza durumlarında seçtiğiniz bir yakınınıza bildirim gönderiyor. Kopilot teknolojisiyle ilgili detayları videomuzda bulabilirsiniz.

16
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
1
1
0
0