Pazardan Alınan Kehribar Taşında Şans Eseri 99 Milyon Yıllık Dinozor Tüyü Bulundu!

1
0
0
0
0
Çinli bilim insanı Şing Lida, pazardan aldığı kehribar taşının içindeki cisimleri inceledi. Sonucunda bunun bir dinazor tüyü olduğunu keşfetti.

Dinazorlar çoğunlukla tüysüz olarak resmedilmekteydiler. Uzun süre tüysüz olduğu düşünülen bu canlılardan bazılarının tüye sahip oldukları, yakın zamana dek bir teori dahi değildi. İlerleyen zamanarda teorik olarak ortaya atılmasına rağmen bu güne dek herhangi bir dinazor tüyü ile karşılaşılmamıştı.

Çinli bir bilim insanı ise tesadüfen dinazor tüyü buldu. Myanmar’da geçen yıl, pazardan aldığı kehribar taşının içindeki cisimlerden şüphelenen Şing Lida; bunu laboratuvarda inceledi. Sonuçlar eşsizdi, kehribar taşının içindeki cisim bir dinazor tüyü idi! Cnet’in haberine göre, Çinli araştırmacı; kehribar taşının çıkarıldığı madeni de buldu. “İlk kez taşın içinde bir dinazor parçası buluyorum. Gerçekten şaşırtıcı bir gelişme” ifadelerini kullandı.

Current Biology dergisinde yayınlanan çalışmada tüylerin 3.85 cm olduğu görülüyor. Bu tüyün sahibi dinazor ise tahmini olarak 18,5 cm uzunluğunda. Ayrıca tespit edilen diğer bir bilgi de dinazorun 99 milyon yıl önce yaşamış olması. Bu “orta-kritazoruz” dönemine denk geliyor.

Paleontolog Şing Lida çok mutlu, çünkü bilim tarihine eşsiz bir katkıda bulundu. Yapılan bu keşifle ilk defa dinazorların tüylerinin olduğu doğrulandı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/dino-tail-found-preserved-in-amber-has-feathers/#ftag=CAD590a51e
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0