28
9
8
7
7

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi'nin piyasaya sürdüğü ve A101 mağazalarında 'ucuza' satılan Redmi Note 5A Prime'ı inceledik.

Büyük market zincirlerinde cep telefonu satışı moda haline gelmişken bu trende son uyan Xiaomi Redmi Note 5A Prime ile A101 oldu. Giriş seviyesi bir telefon olarak nitelendirebileceğimiz 5A Prime, ilk kullanışta hantal bir telefon gibi duruyor. Ancak bunun fiyatla gayet orantılı olduğunu da söylemek gerekiyor. Gorilla Glass 3 ile korunan bir camı olan telefonun oldukça hızlı parmak izi tarayıcısı da bulunuyor.

Telefonda bir 3.5 mm jak ve standart Android şarj girişi bulunuyor. Boyut olarak yeni model tasarımları pek andırmayan 5A Prime alt ve üst barlarda büyük boşluklar taşıyor. Bununla birlikte alt barda 3 adet fiziksel buton bulunuyor. Boyut olarak baktığınızda tek el kullanım için çok da problem yaratmayan telefon, ağırlık ve kalınlık bağlamında standart diyebileceğimiz. Hafıza konusunda dahili 32 GB'lik ROM hafıza kartı desteğiyle artırılabiliyor. Bu anlamda bir problem yaratmayacağını söylemek mümkün.

Telefonun en iddialı olduğu alan olan kameraya gelirsek, gerçekten güzel işler çıktığını söylememiz gerekiyor. Ön kamerasıyla dikkat çeken telefonun ilk göze çarpan özelliği 76 derecelik bir açıya sahip oluşu. 16 MP'lik f/2.0 diyafram değerlerine sahip bir ön kamerası bulunan 5A Prime özellikle gündüz çekimlerinde oldukça iyi performans sergiliyor. Ancak düşük ışıkta hiç de iyi sonuçlar vermiyor. Arka kamera bağlamında ise Xiaomi'nin telefonu sınıfı geçemiyor diyebiliriz. 13 MP'lik bir arka kameraya sahip olan telefon ön kameranın yaşadığı problemleri iki katı olarak yaşıyor.

Snapdragon 435 ile gelen telefon 3GB RAM'e sahip bulunuyor. Bunun yanı sıra telefonun sahip olduğu 3080 mAh'lık bir batarya günlük kullanımda ideal gibi görünüyor. Elbette karar sizin ama telefonun özellikleri yukarıda yazdığımız ve videoda söylediğimiz gibi. Peki siz bu telefonu tercih eder miydiniz?

28
9
8
7
7
Emoji İle Tepki Ver
28
9
8
7
7