Adblock Facebook'u Yendi: Sosyal Ağın Reklam Engelleyici Sınırlaması Aşıldı!

6
1
0
0
0
Facebook'un reklam engelleyici yazılımlara karşı geliştirdiği yeni sınırlandırmalar Adblock tarafından aşıldı.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, reklam engelleyici yazılımlara karşı başlattığı savaşta önemli bir yara aldı. Reklam engelleyicilere karşı yeni bir sınırlandırma yöntemi geliştiren şirkete Adblock’ta cevap geldi. Adblock yeni bir yöntem ile Facebook’un reklam yazılımı engelleyici sistemini aşmayı başardı. Böylece güncel Adblock sürümlerine sahip kullanıcılar “reklamsız Facebook” deneyimini yaşamaya devam edebilecek.

Tabii ki bu durum Adblock’un mutlak zaferi anlamına gelmiyor. Sosyal ağ ve Adblock arasında büyük bir kedi - fare oyunu devam ediyor. Facebook’un buna karşı bir hamle yapması beklentiler dahilinde ama Adblock’un web üzerindeki reklamları tespit etme konusundaki başarısı oldukça yüksek. 

Facebook’un son sınırlandırma metodu reklam kodlarının gizlenip, içeriklerin kendi bünyelerinde barındırmasına dayanıyordu. Böylece, reklam engelleyici yazılımların site içeriğinde reklamları tespit etmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyordu. Bu yeni sistem bir süreliğine işe yarasa da sonunda Adblock tarafından aşıldı. 

Reklam engelleyiciler tüm internette tartışılmaya devam ediyor. Reklamlardan sağlanan gelirlerin kaybına neden olan reklam engelleyicilere kesin bir çözüm bulunabilmiş değil. 3. parti yazılımların yanı sıra, Opera gibi bazı tarayıcıların reklam engelleyicileri yerleşik olarak sunması ileriye dönük riskleri de artırıyor. Sektörün bu duruma nasıl bir çözüm bulacağı belirsiz ancak reklam denetimi konusunda tek söz sahibinin kullanıcı olacağı bir araç sunmak mantıklı olabilir. Gelişmiş bir araç ile kullanıcılar görmek istedikleri reklamları ince ayrıntılarına kadar kendileri belirler ise engellemeye de gerek duymayabilir.

6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0