Adobe, Photoshop'lu Fotoğrafların Tespitini Kolaylaştırmak İçin Yapay Zeka Geliştiriyor

13
2
1
0
0
Dünyada görsel düzenlemede en çok kullanılan yazılımlardan ilki olan Adobe, 'sahte' görsellerin tespiti konusunda yapılan çalışmalara destek vermeye başladı.

Görselleri manipüle ettiğimiz yazılımlar sayesinde artık o kadar kusursuz sonuçlar elde ediyoruz ki bir görselin gerçek mi sahte mi olduğunu anlamak artık çok zor. Ancak bu ciddi bir konu çünkü bu programları yalnızca fotoğraf ve video sanatçıları kullanmıyor ve üzerinde oynanmış görseller suç sayılabilecek ya da insanları manipüle edici amaçlar için de kullanılıyor.

Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılım şirketlerinden olan Adobe'de bu konuda yaşanan sıkıntılı durumlara karşı gerçekleştirilen çalışmalardan birinin destekçisi olmuş durumda. Adobe araştırmacısı Vlad Morariu, hükümet destekli DARPA Media Forensics programının bir parçası olarak görüntü manipülasyonunu tespit etme zorluğu üzerinde çalışmalara başladı.

Çalışmada yapay zekanın bu konuda nasıl kullanılabileceği üzerinde duruluyor. Aslında şimdiye kadar insanların tespit için geliştirdikleri pek çok teknik var ancak yapay zeka sayesinde bu işlemin çok daha güvenilir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği düşünülüyor.

Yapay zekanın kullanımı sayesinde bir görselin nasıl ve nerede değiştirildiğine dair yalnızca birkaç dakikada tüm bilgilerin elde edilebileceği söyleniyor. Adobe'nin ise bu noktada görevinin bu teknolojinin geliştirilmesine destek vermek olduğu söyleniyor.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/06/23/adobe-using-ai-to-spot-photoshopped-photos/
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0