Albert Einstein’ın Çoğu Kişinin Bilmediği 4 Muhteşem İcadı

54
38
37
3
3
Albert Einstein, yaşadığı süre içinde fizik alanında yaptığı olağanüstü katkılar ile biliniyor. Ancak bir yandan da, kültürel manada bir kitap kulübü kurdu ve müzik konusunda da bir hayli başarılı bir insandı. Ki, "Şayet bir bilim insanı olmasaydım, müzisyen olurdum. Müziksiz geçen bir hayatı düşünemiyorum. Hayatımın en büyük zevki müziktir” demiştir. Piyano ve keman çalabilen Albert Einstein’ın en beğendiği besteciler ise Mozart, Vivaldi ve Bach’tı.

Albert Einstein, İsviçre’de çalıştığı senelerde icat ettiği yaklaşık 50 tasarımın patentini aldı! İşte dahi bilim insanının, bütün vaktini fizik ve evren bilimleriyle geçirmediğini gösteren 4 müthiş icadı...

1. Genişletilebilir takım elbise

Kilo alan insanların derdine derman olmak isteyen Einstein, genişleyebilen bir takım elbise icat etti. Söz konusu takım elbisede iki set düğme var olup; bir tanesi diyet günleri, öbürü ise pizza ve çörek günleri için düşünülmüş. Üstelik elbisede kol oyukları da mevcut. Elbise, yanları tümüyle genişleyebilen bir yapıdadır. Ve tam burada, Einstein'ın ünlü bir sözünü hatırlayalım: “Evreni, genişleyen bir şey olarak kabul ettikten sonra, örgülü çizgileri giymek daha kolay geliyor.”

2. Kendinden ayarlı kamera

Dahi bilimci, otomatik olarak ayarlanan ve ışık miktarına dayalı bir kamera fikrini öne sürdü. Ve sonra bu alanda, Alman mucit Gustav Bucky ile ortaklık yaptı. Nitekim o yıllarda Bucky, otomatik olarak ayarlanabilen kameralar hususunda pek çok patent almıştır. Patentlerini aldıktan 5 sene kadar sonra, Kodak; 'elektrik gözlü' olarak nitelendirdiği otomatik ayarlanan kamera ile ortaya çıkmıştı. Her ne kadar değişik tasarımlara sahip olsalar da, Kodak, Einstein’ın kameraları ile aynı terimleri kullanmıştı.

3. Buzdolabı

Albert Einstein, o yıllarda üretilen buzdolaplarının, insanların ölümüne dahi sebep olabilen toksik zehirlenmelerine yol açtığını gördükten sonra, daha sağlıklı ve güvenli bir buzdolabı yapmak için harekete geçti. O dönem öğrencisi olan Leo Szilard ile beraber; stabil bir basınçla çalışan, toksik duman sızma tehlikesini ortadan kaldıran ve hareket eden herhangi bir parçası bulunmayan bir buzdolabı için çalışmaya başladılar... Ve Einstein ile Leo Szilard, bu alanda tam tamına 45 değişik patent aldılar! İcat ettikleri buzdolabı, bilimin büyülü yönünü gösterircesine; içindekileri soğuk tutmak için, ısınıyordu.

4. Ses kayıt cihazı

1930’larda radyo ve sinema çok popülerdi. Keza Albert Einstein da, sinema sanatına deyim yerindeyse bayılırdı. Ayrıca, dünyaca ünlü İngiliz aktör Charlie Chaplin ile yakın bir dostluğu bulunuyordu. Dolayısıyla; sesleri kaydetmek için bir cihaz icat etmeyi istemesi hiç de şaşırtıcı değildi! Derken, ilk bakışta basit gibi görünen elektromanyetik bir ses üretme cihazı icat etti. Ve daha sonraları da, Alman mühendis Rudolf Goldschmidt ile beraber benzer cihazlar imal etmeyi sürdürdü.

Kaynak : http://beyinsizler.net/einsteinin-muhtemelen-bilmediginiz-4-muthis-icadi/
54
38
37
3
3
Emoji İle Tepki Ver
54
38
37
3
3