Tasarımıyla Dikkat Çeken Alcatel 5, Türkiye'de Satışa Sunuldu

23
17
7
7
4
Kullanıcı dostu cihazlarıyla sadık bir tüketici kitlesine ulaşan Alcatel, piyasadaki son trendleri yakından takip ederek tasarladığı 18:9 ekran oranına sahip olan Alcatel 5’i Türkiye’de satışa sundu. Cihazın teknik özelliklerine değiniyoruz.

Instagram ve Snapchat'teki yeniliklerden geri kalmak istemeyen, en yeni trendleri takip ederken bir yandan da kendine özgü tarzıyla öne çıkan, sosyal medya kullanıcıları için özel olarak tasarlanan Alcatel 5, deneyiminizi kişisel kılmak için raflardaki yerini aldı. 

Metalik tasarımıyla ön plana çıkan cihaz Alcatel 5, firmanın yeni serisinin ilk temsilcisi olarak gözleri dolduruyor.  5.7 inç boyutuyla kullanım konusunda oldukça rahat bir tecrübe sunan cihaz, FullView teknolojisine sahip 18:9 oranında ekranıyla uygulamalardaki devrimsel değişime de ayak uyduruyor. Üst çerçeve haricinde uçtan uca ekranı sayesinde cihaz içerisindeki her şey daha da canlı oluyor.

Alcatel 5’in kamerası, fotoğraf deneyimini arttırmak için yazılımlarla eş güdümlü olarak çalışıyor. Örneğin bir kişiyi çekiyorsanız cihaz otomatik olarak portre moduna geçiş yaparken, grup halinde çekilen fotoğraflarda geniş açı moduna geçiş yapıyor. İkiden fazla yüz algılandığında LED flaşlı ön kamerası, 120 derecelik açıya geçiş yaparak selfie çubuğundan kurtulmanızı sağlıyor. 
 
Parmak izi sensöründe firmanın HandyShot adını verdiği özellik sayesinde fotoğraf çekmenizi sağlayacak dokunuşlar yapmanız mümkün. Güvenlik özelliklerinin de yanın da bu sensör, her bir parmağınızdaki izle farklı uygulamaların açılmasını sağlıyor; böylelikle sıkça kullandığınız uygulamalarınıza vakit kaybetmeden, hemen ulaşabiliyorsunuz. Parmak iziyle kilidin açılması da 1 saniyeden daha kısa sürüyor.

Güvenlik önlemleri için sadece parmak izini yeterli bulmayan firma, yüz tanıma teknolojisi sayesinde bir bakışınızda kilidinizi açmanızı sağlıyor. Face Key adı verilen bu özellik, yüzünüze 106’dan fazla sinyal göndererek çalışıyor, sizi üç boyutlu olarak algılıyor.

Alcatel 5 teknik özellikleri:

  • 5.7 İnç, 720x1440 (HD+) Pixel, IPS LCD ekran
  • MediaTek MT6750 işlemci yongası, Quad-core 1.5 GHz ARM Cortex-A53 ana işlemci, Mali-T860 MP2 grafik işlemcisi
  • 3 GB RAM, 32 GB depolama, 128 GB’a kadar microSD kart desteği
  • 3000 mAh batarya, USB Type-C bağlantısı
  • 12 MP,  F2.0, Dual-LED arka kamera, Yavaş Çekim Video Kayıt    
  • 13 MP ana sensörlü, 5 MP ikincil sensörlü, geniş açılı çift ön kamera sistemi
  • LTE (Cat.4), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2
  • Android 7.0 (Nougat)
  • Siyah ve Altın renk seçenekleri
  • Fiyat: 1.599 TL.
23
17
7
7
4
Emoji İle Tepki Ver
23
17
7
7
4