Almanya'da Şok Karar: Audi CEO’su, Emisyon Skandalı Sebebiyle Tutuklandı!

16
7
1
1
1
Volkswagen'ın emisyon skandalı soruşturmasını yürüten Münih savcılığı, soruşturmayı engelleyebileceği şüphesi ile Audi CEO’su Rupert Stadler'in tutuklanmasına karar verdi.

Volkswagen’in 2015 yılında ürettiği araçların dizel motorlarında egzoz gazı emisyon testlerini geçmek için illegal yazılım kullandığını itiraf etmesiyle başlayan tarihin en büyük otomotiv krizinde yeni bir gelişme yaşandı ve Audi CEO'su Rupert Stadler tutuklandı. Stadler, Münih Savcılığı’nın yürütmüş olduğu usulsüzlük soruşturmasında tutuklanan en üst düzey Volkswagen yetkilisi oldu.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, ‘’Dizel faaliyetleri ve Audi motorlarıyla ilgili bir soruşturma kapsamında, Münih savcılığı 18 Haziran 2018’de Profesör Rupert Stadler’i tutuklama kararı aldı.’’ ifadelerine yer verilirken, Volkswagen ve Audi de tutuklamayı doğruladı. Otomotiv üreticileri, aksi kanıtlanana kadar Stadler’ın masum olarak kabul edilmesi gerektiğini söylerken savcılık ise Stadler’ın soruşturmayı engelleyebileceği şüphesiyle tutuklandığını belirtti.

Volkswagen’in itirafı ile başlayan süreçte düzenleyici kurumlar, otomotiv üreticilerini dünya genelinde çok yakın denetim altına aldı. İşleri yeniden yoluna koyabilmek için içinde Stadler’in de bulunduğu yeni bir yönetim kurulu oluşturmayı planlayan Volkswagen Group’un mevcut CEO’su Herbert Diess’in son gelişmelerden sonra nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.

Birleşik Devletler, geçtiğimiz Mayıs ayında eski Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn hakkında suç duyurusunda bulunmuştu, fakat Almanya kendi vatandaşlarını Avrupa Birliği dışında hiçbir ülkeye yargılanmak için göndermediğinden Winterkorn’un yargılanması söz konusu olmamıştı. Stadler’in tutuklanması hakkında konuşan savcılar, gelişmelerin ABD’li yetkililerin isteği doğrulduğunda gerçekleşmediğini belirtti.

16
7
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
7
1
1
1