Amazon, Irkçı Örgütlere Maddi Kaynak Sağlamakla Suçlandı

21
1
1
0
0
İki sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre ırkçı örgütlere bağlı gruplar, dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş sitesi Amazon'da ırkçı ürünler satarak kendilerine maddi kaynak sağlıyorlar.

Birleşik Devletler merkezli sivil toplum kuruluşları Partnership for Working Families (Çalışan Aileler için Ortaklık) ve Action Center on Race and the Economy (Irk ve Ekonomi üzerine Eylem Merkezi) tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre ırkçı gruplar, Amazon aracılığı ile üzerlerinde çeşitli ırkçı semboller bulunan kitaplar, tekstil ürünleri, aksesuarlar ve militarist ürünler satarak kendilerine fon yaratıyorlar.

Irkçı ürünler çoğunlukla Nazi yanlısı örgütlere ait olsa da bazı müslüman ve yahudi karşıtı örgütler de çevrimiçi alışveriş sitesi aracılığı ile kendilerine maddi kaynak yaratıyorlar. Irkçı örgütlerin maddi kaynak toplamasına yardımcı olmakla suçlanan Amazon ise yaptığı açıklama ile Nazi sempatizanı oldukları tespit edilen bazı satış listelerinin kaldırıldığını ve site kurallarına uymayan tüm mağazalara karşı hızla harekete geçileceğini duyurdu.

Sivil toplum kuruluşlarının raporuna göre ırkçı örgütlerin Amazon aracılığı ile kendilerine fon yaratmalarının en büyük nedeni Amazon’un ırkçılık karşıtı ilkelerinin yetersiz olması ve ilgili ürün listelerine karşı müdahalelerde yavaş davranması. Raporu hazırlayan kuruluşlar Amazon’u nefret ve şiddeti, ırksal, cinsiyetçi ya da dini hoşgörüsüzlüğü öven ve teşvik eden grupların ürünlerinin yasak olduğunu belirten ilkesini iyileştirmeye ve uygulamaya davet etti.

21
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
1
0
0