Amazon, Yüzüklerin Efendisi Dizisiyle İlgili Muhteşem Detaylar Verdi!

70
4
4
2
2
Yapımcı koltuğunda Amazon’un oturduğu Yüzüklerin Efendisi dizisi, tarihin en pahalı dizi projesi olacak. Şirket, dizinin karakterleri ve hikayesi hakkında bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Sinema tarihinin en sevilen fantastik yapımlarından olan Yüzüklerin Efendisi serisi, Game of Thrones ile başlayan fantastik dizi yüksek bütçeli fantastik dizi projelerine yeni bir soluk getirecek. Amazon’un 1 milyar dolar yatırımı gözden çıkarttığı ilk 4 sezon için çalışmalar çoktan başladı. Ayrıca dizi, henüz çekimleri tamamlanmadan ilk 5 sezonu için onay bile aldı. 

Zaten sinemada büyük bir sükse yaratmış bir projenin dizi evreninde de çok beklenileceği tahmin ediliyordu. Amazon da bu durumun farkında olduğu için ser verip sır vermiyor. Ancak yeni gelen bilgilere göre Yüzüklerin Efendisi serisinin yapımcısı Peter Jackson, dizi projesine de dahil olabilir. Ayrıca projenin Amazon Studios şefi olan Jennifer Salke, dizide tanıdık karakterleri göreceğimizi doğruladı. 

Hikaye sıfırdan başlıyor:

Bildiğiniz üzere orijinal Yüzüklerin Efendisi hikayesi, edebiyat dünyasının en çok detaya sahip en derin hikayelerinden birisi. Aslında bir dilbilimci olan J. R. R. Tolkien’in elf ırkı için alfabesiyle birlikte dil yazması gibi üst düzey kalite detayları var. Okuyucuların hakim oldukları orijinal hikayelerin dışında serinin öncesi ve sonrasına ilişkin Tolkien’in hayata geçiremediği, daha doğrusu yayınlayamadığı sayısız öyküsü ve notu var. Belki de yaşasaydı çok farklı hikayelerle karşılaşacaktık.

Amazon’un Tolkien’e ait şirketlerle çekim hakları dışında anlaşmalar yaptığını düşünüp, üzerine uzun yıllar sürecek bir dizi projesi plandığını eklersek çok fazla detay göreceğimizi söyleyebiliriz. Jennifer Salke, dizide hikayenin en başından başlayacağını da söylüyor. 

Filmlerin çekimlerinde sıklıkla kullanılan Yeni Zelanda’daki mekanlar, hala oradalar ve Amazon, dizi projesi için bu mekanları kullanmak istiyor. Peter Jackson’un yapımcılık rolü de zaten mekanlar için geçerli olacaktır. 

Önümüzdeki aylarda proje hakkında yeni gelişmeler arttıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/12/amazon-lord-of-the-rings-details/
70
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
70
4
4
2
2