Amerikan Meteoroloji Topluluğu, Dünyanın En Uzun Yıldırımını Açıkladı

0
0
0
0
0
Amerikan Meteoroloji Topluluğu, Dünyanın En Uzun Yıldırımını Açıkladı
Amerikan Meteoroloji Topluluğu'nun yayınladığı rapora göre dünyanın en uzun yıldırımı Oklahoma'da düşen yıldırıma ait: 321 kilometre.

Yıldırımların dünya genelindeki ortalama uzunlukları 1 ila 5 kilometre uzunluğunda değişiyor. Dünya Meteoroloji Organizasyonu, yılda ortalama 3 milyon yıldırımın düştüğü dünyadaki en uzun yıldırımların olduğu bir liste yayınladı.

Yayınlanan rapora göre 2007 yılında ABD’nin Oklahoma eyaletinde meydana gelen yıldırım, 321 kilometre ile dünyanın en uzun yıldırımı olarak kaydedildi. 2010 yılında Fransa’nın Cote d’Azur bölgesine düşen yıldırım ise 7.74 saniye ile en uzun süreli yıldırım olarak açıklanmıştı.

Yıldırımların hala insan ölümleri konusunda pay sahibi olduğunu belirten Amerikan Meteoroloji Topluluğu, fırtına anında insanların bunun doğal bir afet olma riski taşıdığını bilmeleri gerektiğini söyleyerek özellikle yoğun yağmurlu ve yıldırımların oluştuğu zamanlarda dışarıda bulunmamalarını tavsiye ediyor. Örnek olarak da birkaç haft Norveç’te düşen yıldırımın 323 ren geyiğinin ölümüne sebep olması gösteriliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0