Android 7.0 Nougat Güncellemesini İlk Hangi Markalar Verecek?

0
0
0
0
0
Android 7.0 Nougat güncellemesini ilk olarak yayınlayacak markalar ortaya çıkmaya başladı. Gelen ilk haberlere göre ortaya çıkan güncelleme tablosu beklenenden daha farklı.

Bu yılki Nexus modellerinin tanıtılmasıyla (birkaç ay sonra) birlikte tüm kullanıcılar için yayınlanmaya başlayacak olan Android 7.0 Nougat güncellemesi şimdiden akıllı telefon kullanan herkesi “Acaba benim telefonuma gelecek mi?”, “Ne zaman gelecek?” diye düşündürmeye başladı.

Henüz güncellemelerle ilgili açıklamaya yapmayan şirketler ise Android 7.0 Nougat güncellemeleri üzerinde çalışmalara devam ediyor. Hatta bazı markalar güncelleme üzerindeki çalışmalarını tamamlayarak güncellemenin Nexus ve Android One cihazlar için verilmesini bekliyorlar. Peki ilk olarak hangi markalar Android Nougat güncellemesini yayınlayacak?

Bu arada hala güncelleme alacak modellere bakmadıysanız aşağıdaki listemizden büyük ihtimalle Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak akıllı telefonlara gözatabilirsiniz.

HTC

Güncellemeyi ilk yayınlayacak markalar arasında başta HTC geliyor. Bu yıl Google ile birlikte Nexus telefonlarını da piyasaya sürecek olan HTC, Nexus tarafındaki Android Nougat deneyimini kendi cihazlarına da taşıyacak olan şirket aynı zamanda saf Android’e yakın ve akıcı bir arayüz kullandığı için tahminlere göre 2016 yılı içerisinde Android 7.0 Nougat güncellemesini yayınlayacak.

Motorola

Bir dönem Google’ın sahibi olduğu ve şu an faaliyetlerine Lenovo bünyesinde devam eden Motorola hemen hemen saf Android arayüzü kullanıyor. Google tarafından aldığı birikimle de birlikte Motorola da 2016 yılı bitmeden güncelleme vermesi beklenen markalar arasında ilk sıralarda.

Huawei

İlginç bir şekilde Emotion UI arayüzüyle klasik Android’e göre çok daha farklı ve kişiselleştirilebilir bir arayüz sunan  Huawei, erken davranarak güncellemeyi hazırlayan markalar arasında. Hatta Huawei P9 cihazı için yanlışlıkla Android Nougat güncellemesini yayınlayan ardından hızlı bir şekilde güncellemeyi geri çeken şirketin de 2016 yılının sonuna kadar Android 7.0 Nougat güncellemesini vermesi bekleniyor.

Sony

Xperia Z3 ailesi itibariyle kendi arayüzünü saf Android’e daha fazla yakınlaştıran Sony de güncellemeyi ilk verecek markalar arasında yer alıyor. Şirketin Aralık 2016 – Ocak 2017 tarihlerinde amiral gemisi serisi için güncellemeyi yayınlayacağı konuşuluyor.

Samsung

Geçmiş yıllardaki modelleri ya da orta segmentteki modelleri için güncelleme konusunda pek de iyi olmayan Samsung, TouchWiz arayüzünün ekstra detayları nedeniyle güncelleme üzerinde diğer şirketlere göre çok daha yoğun çalışıyor. Ancak şirketin Ağustos ayında tanıtacağı Galaxy Note 7 modeline 2016’nın son günlerine doğru Android 7.0 Nougat güncellemesini vereceği söyleniyor. Daha sonra Ocak – Şubat 2017 tarihlerinde S7 ve S7 Edge için güncellemeyi vereceği iddiaları gündemdeyken geçmişe dönük cihazlara dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

LG

Güncelleme konusunda en hızlı markalardan biri olan LG’nin G5 cihazı için Aralık 2016 tarihinde Android 7.0 Nougat güncellemesini vereceği tahmin edilse de şirket sürekli güncellemeyi erken yayınlayıp çıkan sorunlar nedeniyle geri çekmesiyle ünlü. Umarız bu sorunlar tekrar yaşanmaz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0