Android'in Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Gizli Özelliği

91
59
13
8
8
Eğer ki siz de bir Android kullanıcısıysanız, telefonunuzun bütün özelliklerinden faydalanmıyor olabilirsiniz. Sizler için Android'in kenarda köşede kalmış güzel özelliklerini derledik.

Aktif olarak dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android. Bu bilinirliğin yanı sıra, herkes elindeki akıllı telefonun bütün yazılımsal özelliklerinden faydalanmıyor. Günümüzde her cihazın optimizasyonunun donanımdan çok yazılımla yapıldığını düşünürsek, bu özellikleri bilmeniz yararınıza olacaktır.

Lafı fazla uzatmadan sizler için derlediğimiz özelliklere geçelim.

1. Telefonumu Bul Özelliği

Bazı Android kullanıcıları bu özelliği sadece iPhone'da var sanıyor olabilir. FMIP adındaki bu teknoloji sizlerin de emrine amade. Ayarlar'a girdikten sonra Güvenlik & Konum sekmesine gidin ve Cihazımı Bul özelliğini aktif edin. Aynı Google hesabıyla, herhangi bir bilgisayardan Google'a 'Cihazımı Bul' yazarsanız telefonunuzu çaldırabilirsiniz.

2. Hızlı Ayarlar Sekmesini Değiştirin

Bildiğiniz gibi hızlı ayarlar sekmesi ekranınızın hemen üstünde ve Wi-Fi ve parlaklık gibi birçok seçenek içeriyor. Bu sekmeyi özelleştirmek için tek yapmanız gereken şey çubuğu tek parmakla değil çift parmakla çekmek olacak.

3. Yeni Uygulamalarınız Kısayol Oluşturmasın

Eğer ki siz de ana ekranı tertemiz kullanmayı seviyorsanız, otomatik kısayollar sinirlerinizi bozuyor olabilir. Çok basit bir ayarla bunun önüne geçebilirsiniz. Ana ekranınızda herhangi bir boş alana parmağınızla basılı tutun. Home ayarlarına gittikten sonra 'Ev Ekranına Kısayol Ekle' seçeneğini kapatabilirsiniz.

4. Telefonunuzu Ekrana Yansıtın

Bu özelliği kullanma olasılığınız biraz düşük olsa da çok hoş bir özellik. Chromecast destekli bir akıllı televizyonunuz veya cihazınız varsa, ayarlar sekmesinden 'Bağlı Cihazlar' sekmesine giderek 'Yayınla' demeniz yeterli.

5. Pil Kullanımını Özelleştirin

Akıllı telefonlar ne kadar gelişirse gelişsin şarjınızın daha uzun gitmesi halen büyük bir problem olmaya devam ediyor. Ayarlar sekmesine giderek Pil kısmına tıklayın. Pil Optimizasyonu kısmından iyileştirme seçeneğini pasif hale getirin. Bu sayede e-postalarınızın ve bildirimlerinizin görülmemesi durumunun önüne geçersiniz. 

6. Acil Durumlar İçin Bilgilerinizi Doldurun

Ayarlar sekmesinden Kullanıcılar ve Hesaplar sekmesine giriyoruz. Acil Durum Bilgileri sekmesine girdikten sonra oldukça detaylı bilgiler doldurabiliriz. Hayatta ne zaman başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Burada acil durumda aranacak kişiler gibi sekmeleri doldurmak oldukça iyi olacaktır.

7. Metinleri Seçerken Kanser Olmayın

Bu özellik belki de listemizdeki en bilinmeyenlerden biri. Eğer ki bir metni kopyalamak ve karakterleri alabilmek için çıldırıyorsanız, tek yapmanız gereken metnin kendisine değil 'Boşluk' tuşuna basılı tutarak seçim yapmak olacak. Böylece karakterleri istediğiniz gibi alabilirsiniz.

8. Cortana'yı Neden Kullanmayasınız?

Microsoft Cortana'yı 'default' sesli asistanınız olarak kolayca ayarlayabilirsiniz. Google Play üzerinden yazılımı kurduktan sonra Ayarlar sekmesine gidiyoruz. Uygulamalar ve Bildirimler sekmesine gittikten sonra Gelişmiş sekmesine gidiyoruz. Burada varsayılan uygulamalara giderek Asistan uygulamasına tıklayarak Cortana'yı seçiyoruz.

9. Veri Kullanımınızı Sınırlayın

Eğer siz de dışarda mobil veri üzerinden vakit geçirenlerdenseniz, mobil verinizin çabucak bitmemesi için bu ayarı kullanabilirsiniz. Ayarlar'a giderek bağlantı ayarları sekmesine geliyoruz ve Veri Tasarrufu modunu aktif hale getiriyoruz. Hepsi bu.

10. Telefonunuzda Fazladan Yer Açın

Android'in muhteşem bir akıllı depolama seçeneği var. Bu özelliği aktif ederseniz Google'ın bulut sistemini otomatik olarak aktiflemesini sağlarsınız. Tek yapmanız gereken şey ayarlara giderek 'Akıllı Depolama' özelliğini aktif etmek olacaktır.

Kaynak : https://www.popsci.com/hidden-android-settings
91
59
13
8
8
Emoji İle Tepki Ver
91
59
13
8
8