Android Mesajlar Uygulamasına Masaüstü Desteği Geldi!

6
4
3
1
0
Google'ın başarısız Allo girişiminden sonra geliştirdiği Android Mesajlar uygulamasına masaüstü desteği geldi. Artık Android Mesajlar uygulaması ile sürdürdüğünüz tüm sohbetlerinize masaüstünde devam edebilirsiniz.

Google’ın tam bir fiyasko olan Allo uygulamasından sonra üzerine odaklandığı ve her gün biraz daha geliştirdiği Android Mesajlar uygulamasına masaüstü desteği geldi. Artık SMS ve MMS mesajlarınızı ya da RCS sohbetlerinizi Android Mesajlar ile web tarayıcınız üzerinden görüntüleyebilecek ve yanıtlayabileceksiniz.

Android Mesajlar’a masaüstü desteğinin gelmesiyle birlikte uygulama iMessage, WhatsApp ve Facebook Messenger’ın doğrudan rakibi haline gelmiş oldu. Android Mesajlar’ın masaüstü versiyonu ile yalnızca metin mesajları göndermekle kalmayacak, fotoğraflar, çıkartmalar ve GIF’ler de gönderebileceksiniz.

Android Mesajlar’ı kullanmak son derece kolay. İlk olarak Android Mesajlar web sitesini açmanız gerekiyor. Web siteyi açtığınızda karşınızda bir QR kod göreceksiniz. Akıllı telefonunuzdan Android Mesajlar uygulamasını açtıktan sonra sağ üstteki üç noktaya dokunun ve ‘Mesajlar web’ seçeneğine dokunarak web sitesindeki kodu telefonunuza okutun.

Android Mesajlar’ın belki de en büyük eksisi, gönderilen mesajların uçtan uça şifrelenmiyor olması. Bunun yanı sıra konuyla ilgili bir blog yazısı paylaşan Google, Andriod Mesajlar’ın operatörler için akıllı mesaj desteği sunduğunu, iki faktörlü doğrulamalar için kolay kopyala/yapıştır özelliği sunduğunu ve sohbet içinde bağlantı önizlemesi özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/18/17475390/android-messages-text-from-web-feature
6
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
3
1
0