Samsung S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge Özellikleri

2
0
0
0
0
MWC 2016 tüm hızıyla devam ederken merakla beklenen amiral gemisi cihazlardan biri daha ortaya çıktı. Samsung S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge özellikleri hakkında ayrıntılı bilgileri sizler için derledik.

Uzun süredir bu anı bekledik. Onlarca sızdırma, söylenti, bilmem ne derken, sonunda Samsung'un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge özellikleri resmi olarak görücüye çıktı. Mobil Dünya Kongresi kapsamında yapılan lansman sonrasında artık yeni Samsung S7 ve Galaxy S7 Edge özellikleri hakkında bilgi sahibi olduk. 
Daha önceden sızdırılan görsellerde de söylemiştik, telefonlar ciddi oranda tasarımsal olarak bir önceki modele yani Galaxy S6 serisine benzemekte. Yani donanımsal olarak yeni Galaxy'lerden dikkat çeken bir değişiklik beklemeyin.


 

Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge özellikleri


Telefonların sahip oldukları özelliklere baktığımızda ise, ''sızıntı'' olarak sizlere sunduğumuz haberlerin bizleri yanıltmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Beklenildiği gibi Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge özellikleri itibariyle Snapdragon 820 ve Exynos 8890 olmak üzere iki farklı çipsete sahip. Bu iki farklı model, Samsung'un satış yaptığı pazara göre değişiklik gösterecek. Bunların dışında telefonların diğer özellikleri şu şekilde;

  • 5.1-inç 2560 x 1440 çözünürlükte, 577ppi QHD Super AMOLED ekran ( Galaxy S7 Edge'de 5.5-inç ekran)
  • 4GB RAM
  • 12MP dual piksel OIS arka, 5MP ön kamera
  • 32GB sabit depolama alanı (microSD ile 200GB'ye kadar çıkmakta)
  • 3,000mAh batarya (S7 Edge 3600mAh)
  • micro-USB girişi
  • Hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliği
  • One-Touch parmak izi sensörü
  • IP68 su ve toz geçirmezlik sertifikası
  • Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11

Samsung Galaxy S7 Edge Özellikleri

''Quick Access'' özelliği ile S7 Edge'de kıvrımlı kenarlar çok daha işlevsel hale getirilmiş durumda. Uygulamalara erişim, Quick Access ilke daha hızlı ve kişiselleştirilebilir olacak. Ayrıca tıpkı LG G5'deki gibi telefonun ekranında sürekli olarak saat, tarih ve bildirimleri göreceğiniz Always On modu bulunmakta.

Samsung Quick Access

Galaxy S7, kamerası ile de oldukça iddialı. Galaxy S7, 12MP kameraya sahip olabilir fakat dual pixel özelliği ile kameranın kalitesi ciddi derecede arttırılmış durumda. S7'nin işlemci performansı S6'dan %30.4 daha fazla. Telefonların ısınma olayı ise, uydu ve roketlerde kullanılan yeni bir soğutma sistemi ile çözülecek. Vulkan API desteği ile oyun deneyimi üst seviyeye çıkarılmış. Ayrıca oyun esnasında telefonun tüm özelliklerini kontrol edebiliyorsunuz (çağrı engelleme, arka plan uygulamalarını kapatma vs).

Mobil oyun konusunda oldukça iddialı olan Samsung, ön sipariş veren kullanıcılara da büyük bir süpriz yapacak. 11 Mart'ta ön siparişe açıklacak S7 ve S7 Edge'i sipariş eden kullanıcılara Gear VR hediye edilecek.

Samsung, tıpkı LG'nin G5 aksesuarı olarak sunduğu 360 CAM benzeri, 360 derece video kaydı yapabileceğiniz Gear 360 adlı kemarasını da tanıttı. Galaxy S7 telefonunuz ile bağlanabildiğiniz Gear 360 ile çektiğiniz videoları telefonunuzdan direkt olarak sosyal medyada paylaşabilmektesiniz. Gear 360'da 30MP bir kamera bulunmakta.

Samsung Gear 360

Etkinliğin birde süpriz konuğu var. Facebook kurucu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Samsung ile Facebook arasında olan işbirliğini duyurdu. Hali hazırda Oculus Rift'in sahibi olan Facebook,  Samsung kullanıcılarına Facebook üzerinden çok daha aktif bir VR tecrübesi sunacak. Ayrıca Gear VR için oluşturulan içerkilere Oculus Mağazası'ndan erişme imkanı olacak.





Evet, sonunda Samsung'un yeni amiral gemisi cihazları görücüye çıktı. Şu an için verilmiş tek tarih, cihazların ön sipariş tarihi olan 11 Mart. Fiyat konusunda şu an için açıklanmış bir rakam yok. Fakat Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge özellikleri ile ülkemizde 3000-3500TL arasında bir fiyatla satışa sunulmasını bekliyoruz.
 

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0