App Store'un İlk Gününden Beri Var Olan 10 Uygulamanın Yıllar İçindeki Değişimleri

24
8
6
2
1
10 yıl önce hayata geçirilen App Store, günümüze kadar pek çok değişim yaşadı. 500 uygulamayla yayın hayatına başlayan mağaza, dinamik bir şekilde evrilmeye hep devam etti.

Çağa uyum sağlayan yalnızca App Store değildi, barındırdığı uygulamalar da sürekli değişmeye ve yenilenmeye devam etti. İşte üçüncü parti uygulamaları cep telefonlarımıza sokan App Store'un ilk günlerinden bugünlerine kadar var olan o uygulamalardan bazılarının değişimi:

1. iTunes Remote

Apple, diğer geliştiricilere örnek olması açısından App Store'daki ilk uygulamalar arasına kendi uygulamalarını da eklemişti. O uygulamalardan biri olan Remote, Mac veya Apple TV'nizdeki iTunes kütüphanenizi Wi-Fi üzerinden kontrol etmenize imkan sağlıyo.

2. Facebook

Facebook da App Store'un ilk gününden beri var olan ve sürekli olarak kendini yenileyen uygulamalardan biri.

3. Things

Mac için planlama programı olarak geliştirilen Things, bir sürprizle ilk önce iOS üzerinde yayınlandı. Sadece bir ayda oluşturulan uygulama, sıkıntılı geçen ilk günlerine rağmen günümüzde başarılı bir hale ulaşmaya başardı.

4. OmniFocus

App Store'un kuruluşunda var olan başka bir planlama uygulamasıysa OmniFocus'tu. Things gibi Omni Group'a ait olan OmniFocus da, aynı amaçla yola çıkmasına rağmen zamanla çok daha farklı bir dizaynla yoluna devam etti.

5. Evernote

Günümüzün en popüler not alma uygulamalarından olan Evernote da App Store'un ilk gününden beri var olan ve sürekli yenilenen uygulamalardan.

6. eBay

Bu 10 uygulama arasındaki belki de en büyük görsel değişimi yaşayan uygulama eBay. Yıllar içinde tasarımı baştan aşağı değişen eBay, günümüzde ilk haline göre kusursuza yakın bir dizayna sahip.

7. Twitterrific

Craig Hockenberry ve The Iconfactory geliştirilen Twitterrific, aslında daha App Store duyurulmadan önce iPhone için geliştirilmişti. Jailbreak yazılımları sayesinde geliştiriciler, Apple resmi araçları sunmadan çok önce uygulama yazma konusunda deneyim sahibi olmuştu bile.

8. InstaPaper

Okuma odaklı geliştirilen InstaPaper'ın dizaynı, bunla orantılı olarak hayli basitti. Yıllar içinde doğasına rağmen görsel açıdan da kendini geliştirmeyi başaran uygulama, monotonluktan çıkıp iç açan bir seviyeye gelmiş durumda.

9. PCalc

PCalc'in hikayesi aslında App Store'dan yıllar öncesine kadar dayanıyor. Mac için 1992'de geliştirilen uygulamanın evrimi, hala sürmekte.

10. Yelp

Tıpkı Facebook gibi, Yelp'in arayüzü de yıllar içinde büyük değişimler geçirdi. Apple Maps ile entegre hale getirilmesinin de ardından uygulama, popülaritesinde büyük artış yaşadı.

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/07/10/app-store-10-years-design-evolution/
24
8
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
8
6
2
1