Apple, Açık Hava Tiyatrosu Bulunan Yeni Mağazasının Açılış Tarihini Duyurdu

6
0
0
0
0
Apple, 17. mağazasını açmak için hazırlıklarını tamamlıyor. 26 Temmuz tarihinde yeni mağazanın açılış yapması bekleniyor.

Milan'ın kalbinde yer alan Apple, İtalya'daki 17. mağazasını açmak için son hazırlıklarını yapıyor.Tarihi bir plazada yerini alan Apple Piazza Liberty, önceki Apple mağazalarından farklılaşan mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. Tasarım, plazadan aşağıya doğru, çarpıcı bir su duvarı oluşturan çeşmelerle bütünleşen geniş, açık bir amfi tiyatro ile başlar. Milano’nun kanallarla bağlantısını simgeleyen şelale de mağaza girişinde yer alıyor. Açık alan, topluluk etkinliklerine ve Apple oturumlarına ev sahipliği yapmak için kullanılacak.

New York'taki Apple Fifth Avenue gibi 24 saat açık olacak mağaza 27 Temmuz'da açılacak. 21 yerel sanatçıya sahip bir kampanyanın da Piazza Liberty'de başlaması bekleniyor. Apple'ın web sitesinde, Foster ve Partners'ın tasarladığı çeşme ve amfi tiyatrosunun sunumuyla teaser sayfası yayınlandığından bu yana hem Apple hem de şehir sakinleri tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Aynı zamanda Apple’ın satış katını barındıracak yeraltı alanı, Milano için kültürel açıdan anlamlıdır. Plaza, eski tarihi Hotel del Corso'nun adını almıştır. Plaza'nın etrafında 1836'ya kadar uzanan yapılar bulunmaktadır. Apple, Piazza Liberty'nin altında 1959'dan beri faaliyet gösterdikten sonra Ocak 2017'de kapanmış olan eski Apollo Sinemasını da yeniledi. Bölgenin sinema tarihi, en yakın Milanese Tiyatrosu'nun açıldığı 1870'e kadar uzanıyor. Apple’ın amfitiyatrosu, yaklaşık 150 yıl önce kurulan sinema mirasını taşıyacak.


Apple Piazza Liberty, Apple Firenze'nin 2015 yılının Eylül ayında müşterilerini ağırlamaya başlamasından bu yana İtalya'daki ilk yeni Apple mağazası olacak. Ülkenin ilk mağazası 2007'de orijinal iPhone’un lansmanından önce Roma’da açıldı. Apple, Paris’teki ünlü Avenue des Champs-Élysées’te de beş katlı bir forum açmaya hazırlanıyor. Şirket geçtiğimiz Şubat ayında Avusturya'daki ilk perakende satış yerini tamamladı. Şirketin ilerleyen dönemlerde ülkemiz dahil pek çok bölgede yeni mağazalarla hizmet vermesi bekleniyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/07/13/apple-store-piazza-liberty-open-july-26th/
6
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
0
0
0
0