Apple AirPower'ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

21
8
5
4
1
Apple'ın aylardır çıkışını ertelediği kablosuz şarj istasyonu AirPower'ın çıkış tarihi nihayet belli oldu.

Kablosuz şarj, yavaş yavaş da olsa popülaritesini artırmaya başladı. Apple'ın bu konuda attığı en iddialı adımlardan biri olan ancak bir türlü satışa çıkamayan AirPower ise oldukça uzun süren bir beklemeden sonra nihayet yakında geleceğe benziyor.

Piyasaya sürülmesinin ertelenmesinin, Apple'ın şarj istasyonu konusunda yaşadığı teknik sıkıntılar olduğu iddia ediliyordu ancak şirket nihayet sorunları çözmüş olacak ki Eylül 2018 itibariyle cihazın satışa sunulacağı söyleniyor. Cihaz; iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X akıllı telefon modellerinin yanı sıra, Apple AirPods ve Apple Watch gibi cihazları da kablosuz şarj edebilecek.

2017 senesinden bu yana aşırı ısınma, devre sistemi ve yazılım sorunları gibi problemlerle mühendisleri hayli uğraştırdığı söylenen AirPower'ın, üretiminin artık tamamlanmak üzere olduğu ve hatta kimi prototiplerin, çalışanların masalarında test edildiği de gelen iddialar arasında. Tabii ki Eylül 2018, bir tür sızıntı bilgi ancak Apple'ın da yakın zamanda tarihi duyuracağı düşünülüyor.

AirPower cihaz üzerinde güç yönetimi ve cihazlarla eşleşme için iOS mobil işletim sisteminin sadeleştirilmiş bir sürümünü kullanan özel bir Apple çipi kullanıyor. Ancak bu çip sebebiyle, ürünün 'biraz' pahalı olacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/21/17487882/apple-airpower-wireless-charging-mat-september-release-date-rumor
21
8
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
21
8
5
4
1