Apple'dan Daha Çok Sevilen 5 Önemli Firma

23
5
5
3
2
Apple, y kuşağı ve sonrasında en samimi bulunan firma olarak duyurulmuştu. Fakat NetBase, Apple'ın en sevilen markalar arasında 6. sırada olduğunu açıkladı.

Apple'ın, NetBase’in “2018'in En Sevilen Markaları” raporunda altıncı sırada yer aldığı ortaya çıktı. NetBase’in dördüncü yıllık anketinde, 1. sırayı Instagram alırken, YouTube, Facebook, Amazon ve Google onu takip etti. İlk 10'un içerisinde 7. sırada Disney, ardından Snapchat, Spotify ve Netflix geliyor.  

Aslında Apple’ın 6. sırada yer alması bizleri biraz şaşırttı. Çünkü Apple, birkaç marka gibi ürün tasarımı, işlevsellik konusunda ön planda olan ve iletişimi iyi hale getirmeye çalışan, reklamlar ile tüketici sevgisini geliştiren bir firma olarak biliniyor. Mart ayında, Apple’ın pazarlama firması MBLM tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, y kuşağı ve sonrasında marka samimiyetinde Apple, birinci sırada yer aldı.

Netbase’in pazarlama müdürü Paige Leidig, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “En İyi 100'deki markalar, benzersiz ve yenilikçi sosyal katılımla müşterileriyle başarılı bir şekilde bağlantı kurabilen eski ve yeni çeşitli markaları temsil ediyor. Sosyal medya markalarının bu sene listede yer alması hiç de şaşırtıcı değil. Bu markalar, tüketicileri etkin bir şekilde bir araya getiriyor ve onları tutkulu bir şekilde iletişim kurmaya teşvik ediyor.

NetBase; sosyal medya, teknoloji, tüketim malları, otomotiv, yiyecek-içecek ve telekomünikasyon sektörlerinde sevilen markaları sıralamak ve 700'den fazla küresel sosyal medya ifadesini incelemek için sosyal analiz teknolojisini kullandı. Çalışma 16 ülkeyi kapsarken, En iyi 100 markanın %52'si ABD firmalarını içeriyor. Diğer iki ülke olan Japonya ve Birleşik Krallık, listedeki markaların yüzde 9'luk kısmına hakim.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/557611/loved-brands-apple/
23
5
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
23
5
5
3
2