Apple Haritalar'ı Artık Web Tarayıcılarına Gömülü Halde Kullanabileceğiz

9
1
0
0
0
Söz konusu haritalar olunca, Google ve Apple başı çeken ilk markalar arasında geliyor. Apple Haritalar’ın iPhone ve iPad modellerinde bulunmasına rağmen Google Haritalar, Apple’ın kartografik çözünürlüğünün olmadığı her yerde kendini gösteriyor.

Hiç şüphesiz ki Google Haritalar’ın biraz daha göz önünde olmasının sebeplerinden birisi, onun web sitelerine gömülebilir şekilde çalışabilmesidir. Eğer gezinme işini çevrimiçi bir şekilde kullanıyorsanız, Google Haritalar’a rahatlıkla ulaşabiliyor ve konumunuz ile etkileşime girebiliyorsunuz. Yani hemen hemen her uygulama ile Google Haritalar arasında etkileşim yapılabiliyor. Apple cephesinde ise bu durum öyle pratik değildi. Ancak Apple, artık kendi harita uygulamasını web siteleri üzerinden çalışabilir hale getirmeye hazırlanıyor.

Bu hafta Apple tarafından MapKit JS adı verilen yeni bir Javascript kütüphanesi oluşturularak, konu için ilk adım atıldı. Google Haritalar’da olduğu gibi MapKit JS oluşturma işlemi çeşitli tarayıcılar ve cihazlar için optimize ediliyor. Dokunarak büyütme, iki parmak ile döndürme ve daha fazlası aksiyonu da yine yerleşik uygulama içerisinde yapabiliyorsunuz. Yeni geliştirme ile birlikte web tarayıcısı içerisinden Apple Maps ile arama yapabiliyor ve yol tariflerini görebiliyorsunuz.

Apple’ın bu yeni hamlesi ile birlikte Google Haritalar’ın hakimiyeti kısmen de olsa ortadan kalkabilir. Son 6 yıldır Apple, Haritalar Uygulaması için oluşan olumsuz algıları ortadan kaldırmak için savaşıyor. İlk olarak 2012’de piyasaya sürüldüğünde yol tariflerini yanlış göstermesi, güzergâhları şaşırması ve rotayı uzatarak çizmesi gibi çeşitli sorunlarla alay konusu olan uygulama da son yıllarda bu sorunlar giderek azalıyor. Apple, kötü imajı sürekli olarak haritanın veri tabanını güncelleyerek, iç mekan haritalandırması yaparak ve taşıt yollarını güncel tutarak silmeye çalışıyor. Son olarak Apple’ın, ABD’de Drone ile Ulaşım Programı’nın bir parçası olarak, Apple Haritalar’ın görüntülerini güncelleştirmek adına drone kullanma izni aldığını da eklememizde yarar var.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/553783/you-can-now-embed-apple-maps-into-websites/
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0