Apple, Hem Google Glass’a Hem de HoloLens’e Rakip Gözlük Üretecek!

0
0
0
0
0
Apple, Hem Google Glass’a Hem de HoloLens’e Rakip Gözlük Üretecek!
Apple, sanal gerçeklik dünyasını pas geçerek direkt olarak artırılmış gerçeklik dünyasına adım atmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi son yıllarda sanal gerçeklik dünyası hızla büyümeye devam ederken bir diğer yandan Google’ın başarısız Google Glass denemesi ve Microsoft’un varını yoğunu verdiği HoloLens’i ve Sony tarafında da SmartEyeglass ile akıllı gözlük ya da daha doğru bir tabirle Artırılmış Gerçeklik dünyasına geçiş yaptılar.

Samsung, LG, Xiaomi, Huawei gibi birçok firma sanal gerçeklik dünyasına bir bir geçerken Daydream VR ile tüm Android ekosistemi VR tarafına geçmiş olacak. Ancak bu kadar gelişme sürerken Apple’ın hala suskun olması ve Apple’dan beklenen sanal gerçeklik adımı beklediğimiz gibi olmayabilir.

Yani bir Samsung Gear VR gibi sanal gerçeklik gözlüğü yerine  Artırılmış Gerçeklik dünyasına geçiş yapacağı konuşulan Apple, rakip olarak yukarıda saydığım markalar yerine direkt olarak Microsoft’u ve pek tabiki HoloLens’i rakip olarak görecek.

Şu anda hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik uzmanlarını işe almaya devam eden Apple’ın benim tahminime göre 2018 gibi, yani iPhone 8 ile bir sanal gerçeklik ya da bahsedildiği gibi artırılmış gerçeklik ürünü görebileceğimizi düşünüyorum.

Peki, sizce Apple sanal gerçeklik dünyasına mı yoksa artırılmış gerçeklik dünyasına mı giriş yapmalı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0