Apple'ın iOS 12 ile Birlikte Öldürdüğü 5 Uygulama!

56
7
5
2
2
Apple'ın iOS 12 ile birlikte tanıttığı bazı özellikler, bu özellikleri üçüncü parti uygulamalar aracılığı ile sunan geliştiricilerin canını sıkmış durumda. Peki iOS 12, hangi uygulamaların sonunu getiriyor?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da iOS 12 ile birlikte mobil işletim sistemine birbirinden eğlenceli ve işlevsel pek çok özellik ekledi. Yeni özelliklerin gelmesi iOS kullanıcılarını memnun etse de bazı şirketlerin keyfini kaçırabilir. Zira bazı özellikler, App Store’da bulunan bazı uygulamaların işlevselliğini kaybetmesine neden oluyor.

İşte iOS 12’nin ‘öldürdüğü’ uygulamalar:

Cetvel uygulamaları

Cetvel uygulamaları, ARKit ve kamera iş birliği ile nesnelerin, mekanların ölçümlerini yapmanıza olanak sağlıyordu. Fakat ARKit 2.0 ile birlikte gelen Measure uygulaması, 3. parti cetvel uygulamalarına olan ihtiyacı tamamı ile ortadan kaldırdı.

IFTTT

Apple’ın iOS 12 ile birlikte tanıttığı Kısayollar uygulaması, Siri ile entegre çalışır ve bir dizi komut için tek bir kısa yol oluşturmanızı sağlar. Bu da platformları birbirine bağlayan IFTTT’nin iOS kullanıcıları için tamamen gereksiz hale geldiğini gösteriyor.

Görüntülü sohbet uygulamaları

Apple, iOS 12 ile birlikte FaceTime’a 32 kişiye kadar çoklu görüntülü görüşme özelliği ekliyor. Bu da iOS kullanıcılarının grup görüntülü görüşmeler için Google Hangouts ya da Microsoft Skype gibi sürekli sorun çıkaran uygulamalara ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor.

Bitmoji

Bitmoji ile kullanıcılar, kendi iki boyutlu avatarlarını yaratarak sosyal medyada ilginç ve komik içerikler oluşturabiliyorlardı. Apple, bunu bir adım öteye taşıyarak Bitmoji’nin avatar yaratma özelliğini animojinin üç boyutlu animasyonları ile birleştirdi ve ortaya memojiyi çıkardı. Özellik şu an için iPhone X ile sınırlı olsa da yakın gelecekte milyonlarca kullanıcının hizmetinde olacağını söylemek zor değil.

Planlama uygulamaları

iOS 12, rahatsız etmeyin modunda ciddi değişiklikler ile geliyor. Artık herhangi bir yerde ya herhangi bir saatte telefonunuzun otomatik olarak rahatsız etmeyin moduna geçmesini sağlayabilirsiniz. Sanırım planlama uygulamalarına olan ihtiyaç da ortadan kalktı.

Kaynak : https://gizmodo.com/5-things-apple-tried-to-kill-at-wwdc-today-1826547908
56
7
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
56
7
5
2
2