Apple’ın Yeni AirPods Kulaklıklarıyla İlgili Bilmeniz Gereken 6 Önemli Şey

3
0
0
0
0
Apple’ın Yeni AirPods Kulaklıklarıyla İlgili Bilmeniz  Gereken 6 Önemli Şey
Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’la birlikte duyurduğu yeni kulaklıklarla ilgili bilmeniz gerektiğini düşündüğümüz 6 detaydan bahsettik.

Apple’ın artık yepyeni bir kulaklığı var: AirPods. Kablosuz olan kulaklık, önümüzdeki Kasım ayından itibaren 159 dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacak. Türkiye'de ise Ekim sonunda 779TL fiyatla satışa çıkacak olan kulaklıkların tanıtılmasının üzerinden henüz bir gün geçen AirPods’larla ilgili bilgilerinizi sınırlı olduğunu düşünerek bazı detaylardan bahsetmek istedik.

AirPods tam olarak nedir?

Genel olarak EarPods’a benziyor olsa da ne kablosu ne de üzerinde bir düğmesi bulunan Apple’ın yeni kablosuz kulaklığıdır.

Peki iPhone 7’de kulaklık olarak sadece AirPods mu kullanılacak?

Hayır. Apple, iPhone 7’lerin kutusuna yeni bir Lightning bağlantısı ile kullanılan bir kulaklık yerleştirdi. Bu kulaklık kablolu bir şekilde çıkacak ve aynı zamanda eski tip 3.5mm jak girişli kulaklıklarınızı kullanabilmek için jak girişini lightning'e çeviren bir dönüştürücü de bulunuyor.

Kontrolü nasıl sağlayacaksınız?

AirPods’ta çift optik sensör ve bir de hareket sensörü yer alıyor. AirPods’la dinlediğiniz şarkıyı durdurmak için kulaklığı kulağınızdan çıkarmanız yeterli olacak. Tekrar taktığınızda şarkıyı kaldığınız yerden dinlemeye devam edeceksiniz.

AirPod’la Siri kullanılabilecek mi?

Evet. AirPods’a çift dokunuş yaparak Siri’yi aktif edip kullanabilirsiniz.

Peki gelen telefon aramalarını cevaplayabilecek miyim?

Evet. Her AirPod’da bir mikrofon bulunuyor ve konuştuğunuzda her iki kulaklık da devreye giriyor. Ayrıca siz konuştuğunuz sırada sesiniz dışında dışarıdan gelen sesleri bloke eden çok sağlam bir teknolojiye sahip.

AirPod’lar nasıl şarj oluyor?

AirPod’ların özel bir kutusu bulunuyor. Kulaklığı bu kutuya koyduğunuzda, Apple’ın söylemlerine göre 15 dakika içerisinde 3 saat şarkı dinlenebilecek kadar şarj oluyor. Toplam pil ömrü ise 5 saat. Ancak bu taşıma kutusunu da geceleri ayrıca şarj etmeniz gerekeceğini de belirtelim.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0