Apple, LG ile OLED Ekran Üretimi Konusunda Anlaştı

23
6
3
3
2
Yeni ortaya çıkan bir rapora göre Apple, iPhone'larda kullanılacak OLED ekranların üretimi konusunda LG ile anlaşmaya vardı. Bu gelişme, gelecekte tanıtılacak iPhone'ların daha uygun fiyatlı olabileceği anlamına geliyor.

Apple, geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone X modelinde ilk kez OLED ekran kullanmıştı. Ekran, iPhone’ların en pahalı parçasıdır ve Apple’ın ekran konusundaki tek tedarikçisi Samsung. Samsung’un iPhone X ekranları için tek tedarikçi olması, Güney Koreli şirketin OLED ekranları Apple’a istediği fiyattan satabilme konusunda elini güçlendiriyor.

Apple ise Samsung’un tekelini kırmak ve OLED ekranları daha uygun fiyata temin edebilmek için ikinci bir OLED ekran üreticisi ile anlaşmak istiyor. Görünüşe göre Apple’ın Samsung’a alternatif olarak anlaştığı ikinci OLED ekran üreticisi bir başka Güney Koreli şirket olan LG. Yeni bir rapora göre LG, gelecek iPhone modelleri için Apple’a OLED ekranlar üretecek.

Elbette ki LG, OLED ekran üretimi konusunda Samsung’un yanına bile yaklaşamıyor. Bu nedenle LG’nin Apple için 2-4 milyon adet OLED ekran üreteceği söyleniyor. Apple’ın toplam iPhone satışını göz önüne alırsak bu miktar devede kulak kalacaktır fakat Samsung’un fiyat kırması için Apple’ın ihtiyacı olan koz olabilir.

Apple, Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli tanıtacak. Bu modellerden 2’si OLED ekranlı, biri ise LCD ekranlı olacak. LG’nin Apple için OLED ekran üretmesi için iki ayrı onay alması gerekiyor ki bunlardan birinin Temmuz ayında alınacağı söyleniyor. Bu nedenle Güney Koreli teknoloji devi muhtemelen 2019 model iPhone’lar için OLED ekran üretecek.

2017 model iPhone X’un tüm OLED ekranlarını Samsung üretmişti. Samsung’un OLED ekran tekelini elinde bulundurması Apple’ın iPhone X’u 999 dolar taban fiyatıyla satışa çıkarmasına neden olmuştu. Eğer gelen bilgiler doğruysa LG’nin oyuna girmesi, gelecek iPhone modellerinin daha uygun fiyatlı olmasını sağlayabilir.

Kaynak : https://wccftech.com/lg-display-supply-4-million-oled-screens-apple/
23
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
23
6
3
3
2