Apple, Sahip Olduğu Patentler ile Gelecekten Bazı Haberler Veriyor

16
11
4
1
0
Teknoloji firmalarının geleceğe yönelik yatırım yapmalarının en yegâne yollarından birisi, hiç şüphesiz ki patent aşamalarından geçiyor. Çünkü yeni bir teknolojinin başka bir firma tarafından patentlenmesi, onu kullanmak istediğiniz zaman ciddi maliyetler ve hukuki problemler yaratıyor.

Patent konusunda en ciddi işler çıkaran ve yoğun bir şekilde çalışma yapan firmalardan birisi, tahmin edebileceğiniz üzere Apple’dır. Aldığı patentler ile gelecekte çıkacak ürünler hakkında ipuçları veren Apple, ilk olarak karşımıza “piksel derinliği algılama” sistemi ile çıkıyor. Normal koşullarda dijital kameralar ve ileri düzey telefonlar da karşımıza çıkan bu özellik ile portre modunda olduğu gibi belirlenen nesne ön planda ve detaylı şekilde pozlanıyor. Apple son aldığı patent ile bunu çift kamera ya da üç kamera ile değil tek kamera ile başarmanın peşinde. Bunu dijital olarak mı fiziksel olarak mı yapacak şimdilik belli değil. Ancak hedefte tek kameralı telefonlar ile alan derinliği yaratmak olduğundan, daha makul fiyatlı cihazlara yönelik düşünüldüğünü söyleyebiliriz.

Alınan bu patentler tabi ki sadece akıllı telefonlar için değil. Apple Watch akıllı saatler de geleceğe dair bazı geliştirmelerden haber veriyor. Buna göre tansiyon ve kan basıncını ölçebilen bir kordon üzerinde çalışmalar söz konusu. Tıpkı dijital tansiyon ölçüm aleti gibi şişerek nabız hareketlerini inceleyen bu kordon, sağlığınız ve güncel durumunuz hakkında önemli bilgiler elde ediyor.

Apple tarafından alınan diğer bir patent ise “içbükey” ekran patenti. Bazı flexi televizyonlarda ve monitörlerde karşımıza çıkan bu ayrıntı, cihaza daha iyi görüntü açısı ve dayanıklılık kazandırırken darbelerden de asgari düzeyde koruma sağlıyor. İlerleyen yıllar da bu ekranların tabletler, bilgisayarlar ve telefonlarda kullanılması bekleniyor.

16
11
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
11
4
1
0