Apple Tarihinin En Garip Hatası: ‘Tayvan’ Yazınca Bazı iPhone’lar Çöküyor

47
8
3
3
1
Bir güvenlik uzmanı, iPhone’larda “Taiwan” yazmanın ya da Tayvan bayrağı emojisi seçmenin iPhone’ları çökerttiğini ortaya çıkarttı. Bunun nedeninin, Apple’ın Çinlileri kızdırmamak için yaptığı bazı “özel” kodlar olduğu düşünülüyor.

Güvenlik araştırmacısı olan Patrick Wardle, iOS 11.3 veya daha eski sürümlerde Tayvan’la ilgili sorun keşfetti. Ülkeler arasındaki ticari krizlerin teknoloji sektöründen çıktığı günümüzde bu kriz, Apple’ın Tayvan pazarından atılmasıyla bile sonuçlanabilir. Son yıllarda pek çok kötü şakanın gerçek olduğunu gördük.

Çin’de ürün satmak isterseniz oldukça katı kurallara uymanız gerekiyor. Apple’da Çinlileri kızdırmamak adına Tayvan ile yaşanan ulusal krizleri de göz önüne alarak stratejiler belirliyor. Mesela Çin’deki iPhone’larda Tayvan bayrağı emojisi yok. Apple yazılımsal olarak aldığı bu önlemlerle yeni bir soruna neden olacağının da muhtemelen farkında değildi.

Eğer iOS 11.3 veya daha eski bir sürüme sahipseniz “Taiwan” yazmak ya da ülkenin bayrağının emojisini seçmek cihazınızın aniden kapanmasına yol açabilir. Bazı bölge ve dil ayarlarında geçerli olmayan bu hata, eğer iOS 11.4.1 sürümünü kullanıyorsanız ortadan kaldırılmış durumda.

Tayvan hakkına konuşmak isteyen insanların başına dert açan Apple, bakalım herhangi bir açıklama yapacak mı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/10/apple-iphone-taiwan-bug/
47
8
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
47
8
3
3
1