Apple Watch 2 Hakkında Her Şey: Yeni Özellikleri, Fiyatı ve Detayları!

0
0
0
0
0
Apple'ın yeni akıllı saatini Apple Watch 2'nin Eylül ayındaki iPhone etkinliğinde ortaya çıkması bekleniyor. Yeni saate dair tüm bilinen detayları sizler için bir araya getirdik..

Apple’ın geçen yıl Nisan ayında satışa sunduğu Apple Watch aradan geçen bir buçuk yıllık süreden sonra güncelleniyor. Tabii ki Apple Watch 2 hakkındaki bu iddialar henüz doğrulanmış değil ancak hem tedarikçi zinciri kaynaklarından hem de şirkete yakın isimlerden gelen açıklamalar bu doğrultuda.

Akıllı saatin yeni nesli için tüm gözler ise Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen iPhone etkinliğine çevrilmiş durumda. iPhone 7 ya da son zamanlarda ortaya çıkan iddialara göre iPhone 6SE adıyla gelecek yeni telefonun lansmanı sırasında Apple Watch 2’ye de yer verilebileceği beklentisi dile getiriliyor. 

İddialar ne kadar gerçek olur şu an bilmiyoruz ancak Apple Watch 2’ye dair ortaya atılan bir takım bilgiler var. Yeni cihazda hem donanımsal hem de yazılımsal bir takım yenilikler bizleri bekliyor. Gelin, Apple Watch 2’de nasıl yeniliker ile karşılaşabileceğimize birlikte göz atalım…

Apple Watch 2’de Tasarım ve Ölçüler Değişir Mi?

Öncelikle şu bilgiyi vererek değerlendirmeye başlayalım… Apple CEO’su Tim Cook, Apple Watch üzerine yaptığı çeşitli açıklamalarda bu ürünün güncelleme döngüsünün diğer Apple ürünlerine göre daha uzun olacağını vurgulamıştı. Yani, Apple Watch öyle zırt pırt güncellenen ve art arda gelen seri şeklinde Apple Watch 2, 3, 4 diye ilerleyecek bir ürün olmayacak. Hatta bana kalırsa yeni modelin için “Apple Watch 2” ifadesini bile kullanmamaları lazım ki böyle olacağını düşünüyorum. Sadece “Apple Watch” demek yeterli, tüketici yeni olanı zaten bilir. iPod için iPod 2, Macbook Pro için Macbook Pro 2, Macbook Pro 3 falan diyor muyuz?

Konumuza dönecek olursak, Apple Watch’un gelecek nesilinde tasarımsal büyük değişiklikler beklemek güç. Zaten buna yönelik pek işaret de yok. Ayrıca, geriye dönük kayış uyumluluğunun da gözetileceğini düşünürsek büyük ölçüde aynı tasarıma sahip bir saat bizleri bekleyecek. 38mm ve 42mm ölçüleri de gayet tatminkar. Apple’ın yeni bir ölçüye sahip modeli de satışa sunacağını düşünmüyorum.

Bu nedenle, sadece tasarım için yeni bir Apple Watch bekleyenler çok heveslenmemeli ancak unutmadan şunu da söyleyelim; tasarımdaki ufak dokunuşlar bile bazen büyük etkiler yaratabiliyor. 

Donanımda Pil Önemli Yer Tutuyor

Apple’ın diğer ürünlerinin aksine Apple Watch’un biraz daha kapalı kapılar ardında geliştirildiğini söyleyebiliriz. Teknoloji dünyasına sızan bilgiler yeni cihazda donanımsal geliştirmenin pil alanında olacağı yönünde. Apple Watch’un en eleştirilen yönlerinden birisi sadece 1 gün giden pil süresi. Zaten akıllı telefonlara pil dayandıramadığımız bu günlerde, “beni şarja tak” diye tutturan 2. bir cihaza hiçbirimizin tahammülü olmadığı bir gerçek. Bunun farkında olan Apple da yeni nesil akıllı saatinde pil süresini en azından birkaç güne çıkartacak geliştirimelere imza atabilir. Tabii ki pil süresini artırmak sadece pil gücünü artırmakla gerçekleşmiyor. Bu noktada daha az güç harcayan bir bütünleşik çip oldukça önemli iş görebilir.

FaceTime ve Kamera İddiaları

Apple Watch’un ortaya çıkış mantığında “ana cihaz iPhone” felsefesi vardı. Apple Watch ise kullanıcı ile iPhone arasında bir vekil görevi görerek akıllı telefona olan bağımlılığı ortadan kaldırmayı amaçlayan bir ürün olarak konumlandı. Buna rağmen, Apple Watch’un bazı ana işlemleri üstlenmesi yönündeki ihtiyaç ya da beklenti teknoloji çevrelerinde sık sık dile getiriliyor. Bunlardan biri de saate entegre bir kamera ile FaceTime desteği… Artık böyle bir kamera ne kadar iyi bir görüntü çözünürlüğü sağlar, teknolojik açıdan bir ilerleme midir yoksa gerileme mi onu da sizin kararınıza bırakıyorum. Şunu söyleyebiliriz ki Apple Watch’a kamera desteği gelirse bu kamera kalite olarak iPhone’un oldukça gerisinde kalacak.

Fiyat

Apple Watch’un yeni nesli eğer Eylül ayında iPhone 7 ile birlikte gelirse fiyatında bir yükselme olmayacağını düşünebiliriz. Açıkçası Apple Watch satışlarının beklenen düzeyde olmadığı bilinen bir durum. Hatta Apple, ürünün satış grafiğini yukarı çekmek için fiyatlarda bir miktar indirim de yapmıştı. En uygun fiyatlı seri olan Apple Watch Sport serisi modelleri 1099 TL ve 1299 TL’den satışa sunuluyor. Yeni ürünün de bu fiyatlardan raflardaki yerini almasını bekleyebiliriz. Yeni bir Apple Watch için çok umutlanmamakla birlikte gözlerimizi Eylül ayındaki etkinliğe çeviriyoruz. Bakalım Apple yine şaşırtmayı başaracak mı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0