Apple Watch 4'ün Çerçeveyi Nedeyse Sıfırlayacak Yeni Tasarımı Nasıl Olacak?

29
3
2
1
1
Apple'ın 2018 yılı içerisinde Apple Watch 4 ile karşımıza çıkacağını sizlere duyurmuştuk. Şimdi de saatin tasarımı konusunda elimize birkaç bilgi ulaştı.

Teknolojik cihazların neredeyse her türünde bir çerçevesizlik kaygısı aldı başını gidiyor. Belki de kullanıcılar, ciddi paralar ödedikleri ürünlerin karşısındaki rakiplerin sahip olduğu özelliklerle ilgili serzenişteler. Apple 'daha az çerçeve' hedefini Apple Watch serisine taşıyor.

2018 yılında piyasaya çıkmasına kesin gözüyle baktığımız Apple Watch 4 için oldukça ciddi sızıntılar geldi. Apple analizcisi ve yatırımcı Ming-Chi Kuo, cihaz hakkında çok önemli bilgiler verdi. Buna göre ilk dikkatleri çeken %15 artırılmış ekran oranı oluyor. Mikro-led ekran ile gelecek olan Apple Watch 4'ün küçük kardeşi ile olan ekran karşılaştırmasına göz atalım.

Yukarıdan da görebileceğiniz gibi %15 oranında büyüyen ekran, çerçevenin kısaltılması hesaba katılınca yaklaşık %35 oranında büyümüş oluyor. Bu açıdan çerçevenin daraltılması çok önemli. Nitekim bir kol saatinin ekran boyutunu belli bir seviyeye kadar büyütebilirsiniz. Daha sorunsuz deneyim için Apple'ın burada verdiği karar çok mantıklı olmuş.

Ming-Chi Kuo'nun belirttiğine göre Apple Watch 4'ün en büyük yenilikleri sağlık durumunuzu izleyecek sensörlerin ve yazılımların üst seviyeye çıkartılması olacak. Daha yüksek kapasiteli, şarjı daha uzun giden bir pille gelmesi beklenen Apple Watch 4'ün 1-2 ay içerisinde duyurulmasını bekliyoruz.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2018/07/12/rumored-design-changes-apple-watch-series-4/
29
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
3
2
1
1