Askeri Eğitim Uçağı Hürjet, İngiltere'deki Havacılık Fuarı'nda Yoğun İlgi Gördü

135
3
2
1
1
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen jet eğitimi ve yakın destek uçağı Hürjet, Farnborough Havacılık Fuarı’nda tüm ilgiyi üzerinde toplamayı başardı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından Jet Eğitim ve Yakın Destek Uçağı Geliştirme Projesi kapsamında geliştirilen Hürjet’in yer prototipi, İngiltere’nin Farnborough Havalimanı’nda gerçekleşen Farnborough Havacılık Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı.

İlk kez Eylül ayında havalanması planlanan T-625 Özgün Helikopter ve İnsansız Hava Aracı ANKA görkemli bir şekilde sergilendiği, T129 Atak helikopterinin ise uçuş gösterisi yaptığı fuarda Hürjet’in sergilenmesi, katılımcılar için gerçek bir sürpriz oldu.

Fuarda dijital kamuflajla sergilenen Hürjet hakkında uçak tasarım tanıtımlarında yeni bir trend başlatabileceği konuşuldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yönetici ve yetkililerinin Hürjet hakkında en çok aldıkları soru ise ne zaman havalanacağı oldu.

Farnborough Havacılık Fuarı’nda Hürjet’in yanı sıra TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82, Kanatlı Güdüm Kiti, Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri olan Gökdoğan ve Bozdoğan ve ROKETSAN tarafından geliştirilen Teber Lazer Güdüm Kiti MK-81 ve MK-82, L-Umtas da görücüye çıktı.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/hurjet-ilgi-odagi-oldu/1206484
135
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
135
3
2
1
1