Aston Martin'in Bilim Kurgu Filmlerinden Fırlamış Gibi Duran Uçan Otomobili: Volante Vision

51
5
2
1
0
Aston Martin, şimdiden geleceğin trafiği için uçan araba çalışmalarına başladı. Şirketin tanıttığı yeni otomobil, hem tasarımı hem de özellikleriyle göz kamaştırıyor.

Lüks araba konusunda başı çeken markalardan olan Aston Martin, “Volante Vision” adını verdiği uçan araba konseptini bugün duyurdu. Dikey kalkış ve iniş (VTOL) teknolojisine sahip olan Volante, bu özelliği sayesinde dar alanlarda da rahatlıkla iniş ve kalkış yapabiliyor. Hava taşımacılığı konusunda insanlık tarihine yeni bir soluk getirmesi beklenen uçan arabanın sahip olduğu Hibrit-elektrikli motor paketleri ve otonom uçuş yetenekleri ise onu diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden olacak.

Modern Aston Martin tasarımlarından biraz daha farklı olan aracın dizaynı yine de oldukça göz kamaştırıcı. Formula 1 araçlarına benzeyen ön kanadı ve ana gövdesi, geleceğin teknolojisine ışık tutan bir jenerasyona sahip. Aracın içi de Aston Martin’e yakışır şekilde değişmez bir özellik olarak oldukça lüks görünüyor.

Aston, esasında bu konsepti tek başına hazırlamamış. Modern uçakların türbinlerini tasarlayan Cranfield Üniversitesi’nden Cranfield Havacılık Çözümleri şirketi ve Rolls-Royce ile ortaklaşa tasarlanan uçan araç, her açıdan özel detaylar içeriyor. Şirketin CEO’su Dr. Andy Palmer tarafından yapılan açıklamada, kentsel alanlardaki nüfus artışının devam etmesiyle birlikte kasaba ve şehirlerdeki tıkanıklığın arttığı, Vision Projesi’nin ise ihtiyaçlara cevap vermek ve çalıştığınız yerlerden uzak bölgede yaşasanız bile uçan otomobiller sayesinde işlerinize rahatlıkla gidebileceğiniz belirtiliyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/aston-martin-volante-vision-flying-car-concept/
51
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
51
5
2
1
0