AT&T, 85 Milyar Dolar Gibi Tarihi Bir Ödeme Yaparak Time Warner Şirketini Satın Aldı

18
4
2
2
0
Dünyanın en büyük telekom şirketi AT&T, artık bir medya imparatorluğu haline geldi. Şirket tüm zamanların en büyük medya satın almalarından birisine imza atarak, içinde CNN, Warner Bros ve HBO gibi devlerin de bulunduğu Time Warner grubunu satın aldı.

Ekim 2016’da AT&T, bir medya imparatorluğu kurmak için Time Warner şirketine teklifle gitti. İlk imzalar o zaman atıldı. Anlaşmanın tamamlanması 2 yılı aşkın bir süre aldı. Toplamda 85 milyar dolar ödeme yapan AT&T, tarihin en büyük medya birleşmelerinden birisine imza attı. Amerika’da hizmet veren internet, TV ve telefon servis sağlayıcısı AT&T, artık bir medya devi. 

Time Warner hem sinema hem de televizyon alanında devrim yaratan kanallara ve film stüdyolarına sahip bir şirket. Grubun içerisinde HBO, CNN ve Warner Bros gibi şirketler de var. Artık hepsi AT&T neyi çekip yayınlamak istiyorsa onu yayınlayacak.

Bu anlaşma son iki yıldır pek çok uzmanın dikkatini çekiyordu, çünkü bir telekom devinin medya sektöründe de faaliyet göstermesi, iş dünyası için pek de etik bir durum değildi. AT&T resmen şebeke şirket haline gelerek iletişim teknolojilerinden, her türlü iletişim kaygısını çözen bir imparatorluk oldu. Tüm eleştirilere ve itirazlara rağmen, anlaşma gerçekleştirildi. 

Bu anlaşmayla ortaya çıkan yeni medya şirketi, tüketiciler için daha yüksek fiyatlara neden olabilir. Bu konuda Adalet Bakanlığının bütün temaslarına rağmen şirketlerin anlaşma yoluna gitmesi, bakanlığın anlaşmayı hala temyiz edebilmesi anlamına geliyor. Nitekim ABD Adalet Bakanlığı bu birleşmeyi engelleyecek bir yasal sürecin de yürütülmeyeceğini belirtti.

Bu hafta içinde NBC’nin sahibi olan Comecast, Disney’in önüne geçerek 21th Century Fox’a rekor bir teklifte bulunmuştu. Medya sektöründeki rekabeti kökünden değiştirecek inanılmaz hareketli bir döneme giriş yaptık. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/14/17466518/att-time-warner-acquisition-closes
18
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
2
0