James Cameron'un Yeni Avatar Filminde Kullanacağı Kameralar Belli Oldu

44
2
1
1
0
Üç boyutlu sinema tekniği ile James Cameron tarafından yazılan ve yönetilen Avatar filmi, ülkemizde de büyük bir ilgi toplamıştı. Şimdi ise filmin yönetmeninden yeni bir haber var.

Bildiğiniz gibi filmlerin konusu, karakterleri kadar görüntü kaliteleri de her şeyi değiştiriyor. Bu noktada kameranın rolü ise tartışılmaz. Ülkemizde de büyük ilgi görmüş ve 2009 yılın en çok izlenilen filmlerinden olmuş Avatar filminin bir yenisi daha çıkıyor. Yeni filmde görüntüye bir hayli önem veren yönetmen James Cameron, son dönemlerin en popüler kameralarından birini kullanacak.

2009’da çekilen filmde de Sony’nin profesyonel kameralarını tercih eden yönetmen, yeni Avatar filmi için de Sony’den şaşmadı. Yeni VENICE film kamerası sisteminin kullanılacağı film, muhtemelen ilki kadar çok rağbet toplayacaktır.

3D görüntüleri, ilgi çekici görselleri ve konusu ile gişe rekorları kıran Avatar yönetmeni, şimdi çok daha gerçekçi sahneler çekeceğini ifade ediyor. Konu hakkında konuşan Cameron, VENICE’ın şimdiye kadar gördüğü en olağanüstü kamera olduğunu belirtti. “Bir kamera nasıl olağanüstü olur?” derseniz; siyahların daha siyah, derinliğin kendine çektiği, ışıkların daha parlak olduğunu söylememiz sanıyorum yeterli olacaktır. Ancak filmin çıkmasının ardından eminim ki kameranın kalitesini daha da net anlayabileceğiz. Avatar'ın 2. filminin 18 Aralık 2020'de vizyona gireceği açıklandı. Kameranın neler yapabileceğini merak ediyorsanız, aşağıda Sony tarafından paylaşılmış video bu merakınızı giderecektir.

Kaynak : https://www.hollywoodreporter.com/behind-screen/james-camerons-avatar-sequels-production-sony-venice-cameras-1116600
44
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
2
1
1
0