Avrupa Parlementosu, İnternette Her Şeyi Etkileyebilecek 'Link Vergisi' Yasasını Reddetti

47
4
0
0
0
Uzunca süredir üzerinde çalışmalar yürütülen ve internet dünyasını belki de sonsuza dek etkileyecek yasa tasarısı Avrupa Parlementosu tarafından reddedildi.

2016 yılından beri üzerinde çalışılan ve hayata geçirilmesi için ciddi lobi faaliyetleri yapıldığı bilinen internet yasası, 278'e karşı 318 oy ile reddedildi. 'Telif Hakları Direktifi' olarak adlandırılan yasa, daha önce Avrupa Parlamentosu Yasal İşler Komitesi tarafından onaylanarak genel oturumda son oylamaya iletilmişti.

Genel itibarı ile bu yasa korsan kullanımlara karşı internette yer alan içeriklerin tamamına yakınını telife bağlıyordu. Örneğin bir gazeteden alıntı yapılacaksa, Facebook veya Google'ın bu içerik için bir telif ücreti ödemesi gerekecekti.

Bu durum büyük ihtimalle Facebook ve Twitter gibi mecraların paralı modele geçmesine ve uzun vadede internetin çok daha pahalı olmasına sebebiyet verecekti. Yasa komiteden geçseydi, 2001'den beri değişmemiş olan Avrupa Birliği telif hakları yasasında yapılan ilk değişiklik olacaktı.

Kaynak : http://www.karar.com/teknoloji-haberleri/internet-icin-kritik-telif-haklari-yasa-tasarisi-apde-reddedildi-904230
47
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
47
4
0
0
0