Avustralya'dan Kullanıcıları Yanlış Yönlendiren Apple'a 6.5 Milyon Dolar Ceza!

13
8
6
2
1
Avustralya, üçüncü taraflarca tamir edilmiş ya da bakım görmüş cihazları kabul etmeyen piyasa devi Apple'a yüklü miktarda para cezası verdi.

Apple hepimizin de bildiği üçüncü kişilerce tamir edilmiş telefonları, garanti dışı bırakıyor. Avustralya yargısı, Amerika devi Apple'ın politikasının bazı kullancıları yanılttığını belirtti ve Apple'a 6.5 milyon dolar para cezası verdi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) geçtiğimiz sene kullanıcılardan gelen şikayet üzerine Apple'a ceza verdi. Dev Amerikalı şirketse onarım ve değişim konusunda 275 kişiyi yanılttığını kabul etti. Avustralya Federal Mahkemesi'yse bu tür bir eylemin ülkenin tüketici kanunlarını ihlal ettiği yönünde karar verdi.

Soruşturmanın başlamasının ana sebebi, 'Hata 53' idi. Kullanıcıların bir yazılım güncelemesinden hemen sonra karşılarına çıkan hata, iPhone ve iPad'leri çalışamaz hale getirmişti. ACCC'nin açıklamasına göre Apple, bu konuda tamir hizmeti bekleyen kullanıcıların bir kısmının istediğini geri çevirdi.

Sonrasında komisyon, Apple ile 5.000 müşteriye hata nedeniyle oluşan zararları karşılama konusunda iletişime geçtiğini söyledi. 2016 yılında Apple, 'Hata 53' nedeniyle gelen şikayetlerin ardından özür diledi ve hatayı düzeltti.

13
8
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
8
6
2
1