Bakan Duyurdu: Yerli Otomobiller, Teşvik İçin Yüzde 5 Daha Ucuz Olacak!

159
52
14
4
3
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli araba için açılacak yeni tesislerde 5 farklı model arabanın üretileceğini ve tüm araçların emsallerinden en az yüzde 5 daha ucuz olacağını açıkladı.

Günümüzde özellikle ev, araba gibi büyük şeyler bizlere oldukça maliyetli geliyor. Zaten pahalı olan bu varlıkların içine bir de vergiler girince, durum adeta işin içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Bu sebeple Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobillerde teşviki artırmak amacıyla üretilen otomobillere en az %5 indirim uygulanacağının haberini verdi.

Yerli otomobiller ile ilgili yürütülen projenin temeli ise ilk olarak yatırıma dayanıyordu. Yani devlet ilk olarak 3,2 milyar euroluk bir yatırım yaparak, 200 bin araç üretim kapasiteli bir tesis kuracaktı. 5 model aracın üretileceği bu tesis içerisinde, hayal edilen elektrikli araçlar da üretilecekti. Uzun vadede büyük bir kar elde edilmesi planlanan bu proje, dolaylı olarak da 20 bin istihdam sağlayacak.

Muhtemelen orta ve üst sınıfa hitap edecek olan araçlar, ne çok lüks ne de çok basit olacak. Daha çok B ve C segmentinde üretilmesi planlanan yerli otomobiller, emsallerinden en az yüzde 5 daha ucuz olacak. Kaliteli araçların üretileceği haberini veren Özlü, bunun ülkemiz için de harika bir gelişme olduğunu ifade etti.

159
52
14
4
3
Emoji İle Tepki Ver
159
52
14
4
3