Bakandan Açıklama: Türkiye Uzay İstasyonu’nun Kurulma Çalışmaları Tamamlandı

8
2
1
0
0
Bakandan Açıklama: Türkiye Uzay İstasyonu’nun Kurulma Çalışmaları Tamamlandı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TUİ’yle (Türkiye Uzay İstasyonu) ilgili çalışmaların tamamlandığını belirterek yeni yasama yılında Meclis’e sevk edileceğini duyurdu.

65. Hükümet’in eylem planında Türkiye Uzay İstasyonu’nun kurulma görevinin kendilerine verildiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlık olarak bütün konularda hazırlıkların yapıldığını belirterek şunları söyledi:  "Türkiye Uzay Ajansının kurulması ve uzaya yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı Taslağı tamamlanarak, Bakanlıkların ve çeşitli kurum ve kuruluşların görüşleri alındı. Meclis'e sevk edilecek aşamaya getirdik."

Türkiye Uzay İstasyonu ile Türkiye’nin uzay alanındaki mevcut altyapısının ve yeteneklerinin hızla geliştirileceğini söyleyen Bakan Arslan, uluslararası iş birliklerine çok önem verdiklerini, Alman Uzay Ajansı ve  Japon Uzay ve Havacılık Ajansı ile önemli iş birliği programları geliştirdiklerini söyledi. Arslan, kanun taslağını hazırlarken Amerika Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Japonya Havacılık ve Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA), Almanya Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (DLR), Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi gibi önemli ülkelerin havacılık ve uzay ajanslarını incelediklerini, bu ülkelerin temel uzay kanunları ve uzay politikalarına ilişkin metinlerden faydalanıldığını belirtti.

8
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
0
0